Bu kasabaya yabancı yolu düşmeye görsün!

Kasaba polisinin başta Latin –Hispanik göçmenler olmak üzere tüm yabancılara karşı baskı uyguladığı, bu nedenle bir yıl içinde 2 bin civarında göçmenin tası tarağı toplayıp kasabayı terk ettiği ileri sürüldü.

Yabancı düşmanlığı Amerikan taşrasındaki bazı yerleşim yerlerinde artarak devam ediyor. Bu haberlere ilave olarak, önceki gün sol eğilimli Amerikan gazetelerinde yer alan haber ve yorumlardan öğrenildiğine göre, Connectticut Eyaleti’nin East Heaven kasabası ve şerifi bu yönde şöhret kazandı.

Kasabada yabancı görmek istemeyen, sadece beyazların yaşamasına üstü örtülü göz yuman bir anlayışla, iddiaya göre polis en ufak kusuru suç hâline getirip büyüterek ceza kesiyor, yahut tutuklama gerekçesi sayıyor. Mahkemenin sonradan serbest bırakmasına karşın polis ısrarla nezarethâneyi trafik kusur ve kabahatinden başlayıp türlü türlü basit nedenlerle yakaladığı Latino ile dolduruyor.

Basına verilen örneklerden bir tanesi, geçtiğimiz hafta Ekvator’dan gelmiş bir göçmen olan Luis Arvandez’in 3 yaşındaki kızı kaldırımda gürültü yaptı diye tutuklanmasıydı. Polise göre, Latino Luis çocuğuna yeteri kadar sahip çıkmadı. Yine kasabaya atanmış bulunan Puerto Rico’lu bir polis memuru da beyaz meslektaşlarının hışmına uğradı. Santiago Malave adlı polis memuru, kendi karısıyla kaldırımda bir konuyu tartışırken yanlarına gelmiş bulunan beyaz polisler “ortalıkta karı koca kavgası” gibi bir gerekçeyle meslektaşı tutukladı. Santiago’nun itirazına karşılık olarak, “Seni gidi pis esmer, burada senin hakların yok” diye davranan polis, Latino meslektaşı mahkemeye yasal sürenin son dakikasına kadar bekletip çıkarmadı. Kasaba hakimi bu tür tutuklama taleplerini boşa çıkartmaktan başka çare göremiyor.

1518090cookie-checkBu kasabaya yabancı yolu düşmeye görsün!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.