19.6 C
Istanbul
Wednesday, April 24, 2024
Ana Sayfa İNGİLTERE Bu kez de Brexit Bakanı istifa etti

Bu kez de Brexit Bakanı istifa etti

Başbakan Theresa May yönetimindeki Bakanlar Kurulu’nun Brexit anlaşmasına onay vermesi istifa getirdi. İngiltere Brexit Bakanı Dominic Raab, anlaşma taslağını yerine getiremeyeceğini gerekçe göstererek istifa etti.

İngiltere’nin AB’den ayrılması sürecini yöneten isim olan Dominic Raab, kişisel Twitter hesabından yaptığı açıklama ile görevinden istifa ettiğini duyurdu.

Raab, aynı paylaşımında “AB ile anlaşmamız için önerilen şartları destekleyemem” ifadesine yer verdi.

İngiltere Başbakanı Theresa May, 5 saatten fazla süren kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, ülkesinin AB ile vardığı Brexit anlaşma taslağını onayladığını duyurmuştu.

Anlaşmanın bakanlar arasındaki “uzun ve ayrıntılı” bir tartışmanın ardından onaylandığını belirten Başbakan May, “Kesinlikle inanıyorum ki bu (anlaşma) İngiltere’nin bütününün çıkarlarına en uygun olanı” demişti.

İngiltere ile Avrupa Birliği arasında 18 ay süren pazarlıkların ardından hazırlanan taslak metin, taraflar arasındaki ilişkiye dair yeni bir anlaşma yapılana dek AB ve Birleşik Krallık arasında geçici olarak “tek bir gümrük bölgesi” kurulmasını öngörüyor.

Taslak metinde, AB içerisindeki Birleşik Krallık, Birleşik Krallık içerisindeki AB vatandaşlarının haklarının korunacağı belirtiliyor.

AB BREXIT ZİRVESİ İÇİN TARİH VERDİ

Geçtiğimiz saatlerde AB Brexit için tarih vermişti.  AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, “Brexit anlaşmasını tamamlamak ve resmi hale getirmek için 25 Kasım’da AB Liderler Zirvesi yapılacak” demişti.

YÜZDE 52 BREXIT’E “EVET” DEMİŞTİ

Birleşik Krallık’ta 2016 yılının Haziran ayında yapılan referandumda halkın yüzde 52’si Avrupa Birliği’nden ayrılma kararına destek vermişti. 46 milyondan fazla seçmenin oy verdiği referanduma katılım yüzde 72 seviyesinde gerçekleşmişti.

2245290cookie-checkBu kez de Brexit Bakanı istifa etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.