Bu kez direnişin merkezi ODTÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ODTÜ-100. Yıl-Çiğdem bölgesinde hukuksal izinlerden yoksun uygulamaya çalıştığı otoyol projesine karşı başlayan direniş alanına polis müdahale etti.

İlk olarak 06.30 sularında direnişin yapıldığı alana gelen bir akrep, bir TOMA ve iki gözaltı aracı yaklaşık 10 dakika bekledikten sonra bölgeyi terk etti.

Polisler, 07.00′da bu defa yığınak yapmış halde direniş alanına geldi. TOMA’lar, akrepler, gözaltı araçları ve çevik kuvvet polislerinin yanlarında getirdikleri yıkım ekipleri daha önce tellerle çevrilmiş alanda yıkım çalışmalarına başladı.

BAŞBAKAN RUSYA’DAN TEHDİT ETTİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan G-20 zirvesinin ardından açıklama yaptı.

Ötekileştirme çok moda bir kavram. Kimlerin kimleri ötekileştirdiği ortada. Türkiye’de sol her zaman ötekileştirmiştir. ODTÜ’deki zihniyeti açık ve net görüyoruz.

Konuyla ilgili olarak YÖK gereğini yapacaktır. Bizler de gereğini yapacağız. Niçin polisin görev almasını istediğimi bu olay ispatlamıştır. O kızlarımız diğerlerinin hakkı neyse onlar da o haklarını kullanacak. Onların özlediği Türkiye çok gerilerde kaldı.

ODTÜ’de büyükşehir belediyemizin yol çalışması var. Bir grup genç, yol yapımını engellemeye çalışıyor. Kimin nerede durduğunu göstermesi açısından bu çok önemli. Güvenlik güçleriyle ön açılacak, bu yollar da yapılacak.

1395190cookie-checkBu kez direnişin merkezi ODTÜ

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.