Bu kez, doğrudan Müslümanlara seslendi

Geçen dönemin sağcı Cumhuriyetçi Parti Başkan Yardımcılığı adayı olarak seçimlere katılan, eski Alaska Valisi, şimdiki “Tea Party”- Çay Partisi’nin üstü örtülü lideri Palin, müslümanları bu cami inadından vaz geçmeye çağırdı.

Palin, New York’un göbeğinde, üstelik 11 Eylül Al-Kaida terörist saldırısıyla yıkılmış Dünya Ticaret Merkezi’ne 500 metre mesafede dikilmekte olan cami ve minaresinin barış ve kardeşliği geliştirmeyeceğine inandığını söyledi.

Palin’in, 200 bin civarında izleyeni olan twitter.com adresindeki internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında caminin ibadete açılmasının bu anlamda kimseye yarar getirmeyeceğini söylemesi tarafları karşı karşıya getirdi. Bugünlerde basında ve genel olarak Amerikan toplumunda herkes Palin ve NewYork camisi konusunda bir söz söylemek ihtiyacı duyuyor.

Öte yandan, her konuşması için asgarî 75 bin Dolar alarak ABD’nin ünlü üniversiteleri ve kamu kuruluşlarında söylevler veren Palin’in bu gidişle 2012 Başkanlık Seçimleri’nde meydana çıkacağı da iddia ediliyor.

1506740cookie-checkBu kez, doğrudan Müslümanlara seslendi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.