Bu kez Hatay’da tehlikeli tahrik

Akşam saatlerinde bir polis aracına uzun namlulu silhlarla yapılan saldırıda 4 polis şehit olurken, kısa süre sonra da İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne saldırı düzenlendi. İkinci saldırı sonrası 3 kişinin gözaltına alınmasıyla, kalabalık bir grup emniyet önünde toplandı.

Yetkililer, 3 kişinin kendilerine verilmesini isteyen kalabalığı yatıştırmaya çalışırken, terör saldırıları sonrası bölgeye sevk edilen komanda birliklerinin havaya ateş açtığı belirtildi.

Emniyet’ten çıkan araçlarda gözaltına alınan şüphelilerin olabileceği düşüncesiyle araçlara saldıran kalabalık, gaz bombası ve biber gazıyla dağıtılmak istendi.

Öfkeli kalabalık, daha sonra BDP ilçe teşkilatının bulunduğu binaya girerek teşkilatın bulunduğu 4 kata girdi. Eşyaları dışarıya atan grup katı da ateşe verdi. İtfaiye çıkan yangını söndürürken, sloganlar atan kalabalık birçok işyerinin camlarını kırdı.

Ufak gruplara bölünen kalabalık, Kürt kökenli vatandaşlara ait olduğu belirtilen ve çoğunluğunu kahvehanelerin oluşturduğu 10’a yakın işletmeyi de tahrip etti; buralarda çıkan ufak çaplı yangınlar söndürüldü.

Güvenlik güçlerinin müdahaleleri sonucu gruplar gece yarısına doğru dağıldı. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz de, ”İlçemizde, istenmeyen durumlarla karşılaşıldı. Üzüntülüyüz. Olaylar sakinleşti. Tamamen kontrol altına alındı. Müdahale ederek sağduyunun hakim olmasını sağladık. Dileğimiz bir daha böyle olayların yaşanmamasıdır” şeklinde konuştu.

1252580cookie-checkBu kez Hatay’da tehlikeli tahrik

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.