Bu konser kaçmaz…

SHANTEL’İN MEDYADAKİ YORUMU

Shantel ile ilgili Türkiye’deki medyada çok olumlu yorumlar yapıldı. Ntvmsnbc’de yapılan haber şöyle:

Balkanlardan gelen melodilerin ve sevilen şarkıların sahibi Shantel’in, yeni albümü ‘Planet Paprika’ çıktı.

Türkiye’de satış rekorları kıran bir önceki albümü ‘Disko Partizani’ ile adından bahsettiren Shantel’in yeni albümü Pozitif Müzik Yapım etiketiyle yayınlandı. Yeni albümün çıkış şarkısı ise ‘Citizen of Planet Paprika’.

Balkanlardan gelen melodilerin ve sevilen şarkıların sahibi Shantel’in, yeni albümü ‘Planet Paprika’ çıktı. Roman Müziği’ni klüp dünyasına taşıyarak yeni bir pop akımı başlatan Shantel ve orkestrası Bucovina Club Orkesta bu albümde yeni kadın vokalisti, akordiyon ve trompetten oluşan genişletilmiş yeni konser kadrosu ile bu akımı yeni ve heyecan verici boyutlara taşıyor.

Albümde Shantel’e daha önce Disko Partizani’de de beraber çalıştığı Brenna Mac Crimmon eşlik ediyor. Ciguli’nin ünlü “Binnaz” parçasına ‘Binnaz in Dub’la yeni bir yorum getiren Shantel’in albümdeki diğer dikkat çeken şarkıları ise; ‘Ada Sahillerinde Bekliyorum’un melodisiyle dinleyiciyi hemen yakalayan ‘Eyes of Mine’, ‘Bucovina Original’ ve ‘Usti, Usti Baba’…

Shantel’in, Bucovina’nın savaş öncesi kozmopolit kültürel yapısı ve etnik farklılıklarından ilham alarak kaydettiği çıkış albümü ‘Bucovina Club’, Fransızlar’ın en prestijli ödülü olan ‘Müzik Eleştirmenleri Ödülü’nü aldı. İki yıl sonra seyircilerin ve eleştirmenlerin olumlu tepkilerinden güç alarak yaptığı ‘Bucovina Club Vol 2’yi İngiliz müzik dergisi Songlines, 2005 yılının en iyi albümü seçti.

Shantel, 2008 yılında Mü-Yap tarafından ‘En Çok Satan Yabancı Albüm’ seçilen ‘Disko Partizani’ ile yüzyıllık melodileri ve ritimleri, modern prodüksiyon teknikleri ile birleştirdi.

Farklı ülkelere ve kültürlere olan yolculukları boyunca, birçok melodiyi, ritmi ve sesi toplayarak kendilerine özgü bir tür yaratan, yirminci yüzyılın sonuna doğru elektronika ve dans müziğine dönüşerek farklı bir alana yönelen çingenelerin müziği Shantel’in müziğinin temelini oluşturuyor.


AYRINTILI BİLGİ VE BİLET İÇİN:

www.wegottickets.com ya da kredi kartıylayla bilet satış için 0870 145 1115
Genel Bilgi: 07966 452557.
Venue: KOKO, LONDON, 1a Camden High Street, Camden NW1 7JE

____________________

* Koko 18 yaş ve üstüne açık bir konser salonudur….

824580cookie-checkBu konser kaçmaz…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.