Bu millet tozuttu

Yok böyle bir şehir, caddeleri katmerli börek gibi ziftlenmiş, sokakları delik deşik eşelenmiş, eşekleri öteye beriye köşelenmiş.
Her bir köşesinde bir tadilat geçiren, havada ağır bir toprak ve toz kokusu barındıran, dibi düşmüş bir şehir daha yok!


Sokaktaki adam, sözüm sana! Bana, hepimize!


Ayakkabıların toz içinde, yolunu bulmuş tozlar paçalarından tırmanıyor. Haydi burnun toz kokusu almıyor, kulakların tozun gelişini duymuyor, dilin tozu tadamıyor! Farkında değil misin, toza dokunuyor, tozda yürüyor, tozu seyrediyorsun.


Toz oturup, toz kalkıyorsun, toz yiyip toz içiyorsun. Sevgilini değil, sen tozu seviyorsun. Gece yatağına tozu alıyor, sabah kahvaltıya tozlu tozlu oturuyorsun. Simidini toza bandırıp yiyorsun, tozunu ekmeğine katık ediyorsun, tozlu düşünüp tozlu konuşuyorsun, beynini tozlara bulamalarına izin mi veriyorsun?


Havada kesif bir toz kokusu, ayıpla karışık. Havada ağır bir ayıp kokusu, toza yatmış…


Toz yaladın yıllarca, taban altlarında konuşlanmış! Dilin nasır tuttu, altı üstü toz bağladı. İş aradın kapı kapı, ne kapıların tozunu yuttun, işten kovuldun tekme ardına, ne pabuçların tozunu yuttun!


Ekonomik kriz deyip etiketlediler, toza bulamaç yapıp insanlığı, insanca yaşamayı kalbura bastılar. Kalabalık hane halkının direklerini eleğe çevirdiler o eleklerde ne tozlar elediler, o tozlara neleri belediler? İş yok, aş yok, borç çok insanların toza bulandı umutları…


Toz yuttun, somun ekmek yerine, gram gram çaldılar lokmanı gırtlağından, gık diyemedin, taş bastın midene tozla karışık!


Toz soludun, yaladın, toz yuttun. Velhasıl, tozuttun hocam sen kabul et, tozuttun…


Beyninin içine tozlar doluşmadan, kokuşmadan dostum kokuşmadan, git bir koşu silkelen de gel! Silkele öteni berini, silkele pişmanlıklarını!


Sen verdin o oyları, gelene de gidene de, git o oy veren ellerini silkele! Seyre çıktın bu alemi, eh alemde elbet seni! Tozlu tozlu seyre dalan o gözlerini silkele!


Sesin çıkmıyorsa, ses tellerin toz tuttuysa sana bir tavsiye!
Git o dertli dilini silkele!
Anlat evladım derdini, Makro Paşa’ya…

714140cookie-checkBu millet tozuttu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.