Bu İngilizler akıllanmıyorlar

Bu kez de 43 yaşındaki İngiliz vatandaşı Andrea Waldeck 1.5 kg ağırlığındaki crystal methamphetamini kaçak yollardan Çin’den getirip Endonezya’ya sokmaktan dolayı idam cezası ile karşı karşıya.

Ulusal Narkotik Şubesi tarafından 29 Nisan 2013 de tutuklanan ve Güney Java’daki en buyuk cezaevine konulan Waldeck için ilk dava 24 Eylul’de Surabaya Merkez Mahkemesinde de görülmeye başladı. Davada savcılar Waldeck için idam cezası talep ettiler.

Gloucestershire’da topluluk polisliği yapmış olan Waldeck kendisi ile görüşmeye giden gazetecilere “savcıların idam cezası talep ettiklerine inananmadığını ve bu talebi İngiltere’de ailesinin duymamış olduğunu dilediğini” söyledi. Kendisi idam caezasından daha yumuşak bir ceza beklediğini ifade etti.

Waldeck diğer İngiliz vatandaşı Sandiford gibi narkotik kanunu ihlal etmekten yargılanıyor. Aslında bu kanunun ihlal edilmesi ömür boyu hapis cezasına tekabül ediyor.

Waldeck sözü edilen uyuşturucuyu Çinli erkek arkadaşının isteği üzerine ülkeye soktuğunu ve burada Ari Wahyudi diye anılan bir kişiye teslim edeceğini itiraf etti. Erkek arkadaş ortalarda yokken teslim alacak kişinın adı polisin “arananlar listesin” de bulunuyor.

Polisler siyah bir plastik poşet içine konulmuş iki ayrı paket uyuşturucunun bir kısmını kendisinin iç çamaşırının içinde diğer paketide kazağının altında bulduklarını ifade etmişlerdi.

1554770cookie-checkBu İngilizler akıllanmıyorlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.