Bu çocuklar yüz güldürdü

Geçtiğimiz hafta Grade sertifikalarına kavuşan Orchestral Reform’da eğitim gören çocuklarımızın tamamı sınavlarda başarılı oldukları gibi bazı özel yetenekli, çalışkan öğrenciler Grade sınavlarında 100 üzerinden 87 ve üzerinde notla ‘Distinction’ olarak adlandırılan en üst dereceyi, ulaşılması çok güç olan 95 ve 96 puanlarla geçerek sevinç ve gururumuzu daha da yukarılara taşıdılar.

Geçtiğimiz yıl Hackney Belediyesi & Hackney Trust’s Music Service’in sunduğu her yıl müzik eğitimi için ayrılan 1.000 pound’luk “Music Award” ödülünü kazanan Berkan Ülgüdür, bu yıl Bateri Seti’nde girdiği Grade sertifikasının yanı sıra Klasik Gitarda aldığı Grade 5 ile sertifa sayısını 6’ya çıkarmış oldu. Bir yılda kazandığı çok sayıda sertifikayla daha önce de gazetelerimizde haber konusu olan 11 yaşındaki Deniz Güler, Klasik Gitar Grade 4 ve Grade 5 sınavlarını da “Distinction” ile geçerek sertifika sayısını 7’ye çıkarmış oldu. Eray Ülgüdür ise Grade 3 sertifikasını henüz 8 yaşında elde ederek bu seviyeye ulaşan en genç müzisyen oldu.

Piyano eğitmeni Suzan Beyazıt denetiminde çalışan, 9 yaşındaki Nehir Ağca 96, 8 yaşındaki Beren Yapıcı ise 95 gibi, ulaşılması çok güç olan puanlarla sertifikalarını hak ederek toplumumuzdaki eğitim seviyesinin artması için motive edici bir rolü çok genç yaşlarda üstlenmiş oldular.

96 puanı yakalayan bir başka çocuğumuz gitarda girdiği ilk Grade sınavında elde eden Ceyda Polat oldu. Gitardaki doğal blues sololarla dikkat çeken Jarvia Reddy ise Grade 5’i “Distinction ile geçti.

Uluslararası geçerliliğe sahip Grade sertifikaları, ortaokulu bitirme aşamasındaki öğrencilere Genel Ortaokul Sertifikası (GCSE:General Certificate of Secondary Education) sistemi kapsamında National Qualifications Framework (Ülkesel Yeterlilik Sistemi)’nin değerlendirmelerinde en üst derece olan A-Level’a kadar denklik kazandırabilliyor.

Üniversiteye giriş için gerekli olacak Access Diploma kurslarında veya Üniversiteler ve Kolejler Giriş Servisi’ne (Universities and Colleges Admissions Service-UCAS) başvuruları esnasında üniversiteye girebilmeleri için geçerliliği olan öncelik ve avantaj sağlayan Grade sınavları hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler, gençlere yönelik eğitim çalışmalarını 25 yılı aşkın bir süredir Londra’da yürüten Sedat Sarıcı ile 079 31 34 98 08 telefonla ya da [email protected] e-mail adresi üzerinden diyaloğa geçebilirler.

Fotograf: (soldan sağa) Müzik Eğitmeni Sedat Sarıcı, Berkan Ülgüdür, Eray Ülgüdür, Beren Yapıcı, Jarvia Reddy, Ceyda Polat, Çağan Ağca, Nehir Ağca ve Deniz Güler.

855400cookie-checkBu çocuklar yüz güldürdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.