Bu sponsorluk Artvinlileri çok kızdırdı!

Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı tarafından organize edilen etkinliğin sponsorları arasında Cerattepe ve Genya bölgesinde altın madeni ruhsatı verilen Cengiz İnşaat firmasının da yer aldığını öğrenen Artvinliler, gelişmeyi protesto ederek vakıf başkanını istifaya davet ettiler.

BELEDİYE, BARO VE TİCARET ODASI PROTESTO ETTİ
Artvin Belediyesi, Yeşil Artvin Derneği, Artvin Barosu, Artvin Çevre Platformu ve Artvin Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanısıra çok sayıda sivil toplum örgütü, meslek odası ve siyasi parti temsilcisi, ortaklaşa bir basın açıklaması yayınlayarak maden şirketinin sponsor olduğu Ankara’daki etkinliğe katılmayacaklarını duyurdular.

‘İDARECİLERE MADEN ŞİRKETİ İÇİN BASKI YAPILIYOR’
20 yıldır mücadele edildiği vurgulanan Cerattepe ve Genya ruhsat alanlarındaki madencilik faaliyetinin yeni bir aşamaya geldiği belirtilen açıklamada, “hukuk ve adalet tanımaz, doğaya ve insanlara saygısız bir anlayışla, ihaleye fesat karıştırılarak ruhsatlar Cengiz İnşaat gurubuna verilmiştir. Artvin halkı bir bütün olarak, maddi ve manevi büyük fedakarlıklarla bu felaketle mücadele etmeye çalışıyor. 6 Nisan 2013’te son 30 yılın en görkemli mitingini bu inançla hep birlikte yaptık. Maden şirketinin önünde oturma eylemimiz devam ediyor, hukuksal başvuru yollarını devam ettiriyoruz. Yine bu yaşam mücadelesinde öğretmenlerimiz sürülüyor, halk sindirilmeye çalışılıyor, idarecilere maden şirketinden yana tavır alma konusunda baskı yapılıyor. Halk güvenlik güçleri ile karşı karşıya getirilmeye çalışılıyor. Bu mücadele bu güne kadar bu şekilde sürdü bundan sonra da Artvin halkı aynı kararlılıkla mücadeleye devam edecektir” görüşüne yer verildi.

‘VAKIF BAŞKANI İSTİFA ETSİN’
Artvin’in varlık yokluk mücadelesi vermekte olduğu bir dönemde Ankara’da bulunan Artvin Kalkınma ve Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen 3. Artvin Tanıtım Günleri’nde, Artvin’in yaşamına kastettiği ileri sürülen Cengiz İnşaat gurubunun sponsor olarak yer aldığının öğrenildiğine işaret edilen açıklamada, söz konusu vakfın daha önce de benzer faaliyetler içerisinde yer aldığı anımsatılarak, “bir önceki yıl etkinliğinde de maden şirketinin ortağı olan bir şirketin sponsorluğunu kabul etmiş, bu iki şirketin bayraklarını büyük tepkilerden ve uzun zaman sonra kaldırmıştır. Yoğun kamuoyu tepkisini dikkate almayarak paranın sıcak yüzünü tercih eden, Artvin halkının yaşam mücadelesini sırtından bıçaklayan, bu haliyle Artvin’le bütün duygusal bağlarını kesen bu vakfı ve yönetimini protesto ediyoruz. Bu vakfın Artvin ile bir ilgisinin olmadığını, ihanet içindeki yönetimini değiştirmediği sürece etkinliğin yapılacağı Artvin Evi’nin hiçbir Artvinlinin evi olamayacağını duyuruyoruz. Vakfın yönetimini istifaya davet ediyoruz” denildi.

‘ONLARI PARALARIYLA BAŞBAŞA BIRAKIN’
Yöre halkı ve tüzel kişilerin yanısıra sanatçılar ve biliminsanlarını etkinliği protesto etmeye çağıran açıklamada, “ihanet içerisinde olanları maden şirketleriyle ve onların paralarıyla baş başa bırakmanızı istiyoruz. Bir gün bu mücadelenin tarihi yazıldığında mücadele edenlerin saflarında yer almanın onurunu taşıyın, diyoruz” ifadelerine yer verildi.

1551200cookie-checkBu sponsorluk Artvinlileri çok kızdırdı!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.