“Bu yardım da Atina’ya yetmez”

Yunanistan’ı kurtarma paketine ilişkin Euro Bölgesi zirvesi, İngiltere gazetelerinde yer bulan haberler arasında.

Times, tarihteki en büyük kurtarma paketinin Yunanistan’a verileceğini ancak 130 milyar euronun da Atina’nın çöküşünü engellemeye yetmeyeceği yorumunu yaptı.

Gazetenin aktardığına göre 2010 yılında verilen fonun iki katı büyüklüğündeki paket, Atina’ya bir nebze de olsun nefes aldıracak ama geri ödemeler ve kemer sıkma önlemleri nedeniyle Yunanlılar, daha onlarca yıl yoksullukla başetmek zorunda kalacak.

Financial Times gazetesine yazan Peter Spiegel da “Euro Bölgesi’nden gelecek yardım, Yunan dramının sonu değil” değerlendirmesini yaptı.

Spiegel’e göre Euro Bölgesi liderleri dikkatlerini neredeyse eşdeğerde tartışmalı bir meseleye çevirmeli; 500 milyar euroluk kurtarma sisteminin boyutunu genişletip genişletmeyeceklerine karar vermeli.

Spiegel bu kararın iki haftadan kısa süre içerisinde yapılacak Avrupa Birliği zirvesinde çıkması gerektiğini savunuyor ve şöyle devam etti:

“Avrupalı yetkililer, Yunanistan için yeni programın ve genişletilmiş kurtarma fonunun Nisan ayındaki Uluslararası Para Fonu IMF toplantısına kadar uygulamaya geçmiş olmasını umuyor. Bu toplantıda IMF’nin, Euro Bölgesi’ndeki istikrarsızlığın yayılmasını önleyebilmesi için Avrupa dışındaki borçverenler, ek kaynak sağlamaya ikna edilmeye çalışılacak.

1332740cookie-check“Bu yardım da Atina’ya yetmez”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.