Bugün F16’lar yine sınır ötesine uçtu

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, görevlerini başarıyla tamamlayan uçakların emniyetli bir şekilde üslerine döndükleri vurgulanarak, şöyle denildi:


“Hava harekatında, örgüte ait olduğu kesin olarak teyit edilen hedeflere taarruz edilmiştir. Genelkurmay Başkanlığınca daha önce de açıklandığı gibi, bölgedeki sivil halkın operasyonlardan etkilenmemesi için azami hassasiyet gösterilmektedir.
Asker ve sivil ayırt etmeksizin herkesi hedef alan PKK-KONGRA-GEL terör örgütü, son eylemleriyle gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuş ve insanlığın temel değerlerini benimseyen tüm uygar dünyanın hedefi haline gelmiştir.”


GÖNÜL: “OPERASYONLAR DEVAM EDECEK”


Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ”Bu operasyonlar (Irak’ın kuzeyine yönelik operasyonlar); silahla ülkenin güvenliğini tehdit edenler, silahla sivilleri öldürenler, askerimizi tehdit edenler bu işten vazgeçinceye kadar devam edecek” dedi.


Milli Savunma Bakanı Gönül bugün Irak’ın kuzeyine gerçekleştirilen operasyona ilişkin olarak, şunları söyledi:


”Bu operasyonlar devam edecek. Bugün planlamaya göre saat 11.00’de operasyon yapıldı. Tespitlere ve alınan bilgilere göre bu operasyonlar; silahla ülkenin güvenliğini tehdit edenler, silahla sivilleri öldürenler, askerimizi tehdit edenler bu işten vazgeçinceye kadar devam edecek. Bu sürecin bir parçasıdır. Halen TBMM’nin verdiği yetki sınırları içerisindeyiz.”


ORGENERAL SAYGUN’DAN BAĞDAT’TA TEMASLAR


Genelkurmay Başkanlığı, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun’un Irak Genelkurmay Başkan Yardımcısı Hava Orgeneral Nasier Abadi’nin davetlisi olarak bugün Bağdat’a çalışma ziyaretinde bulunduğunu bildirdi.


Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, Orgeneral Saygun’un ziyaretine ilişkin olarak şöyle denildi:


”Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Ergin Saygun, 15 Ocak 2008 tarihinde, Irak Genelkurmay Başkan Yardımcısı Hava Orgeneral Nasier Abadi’nin davetlisi olarak Bağdat’a bir çalışma ziyaretinde bulunmuştur. Ziyaret esnasında, terörle mücadele ve uzun vadeli askeri işbirliği imkanları dahil, iki ülke silahlı kuvvetlerini ilgilendiren konular ele alınmıştır.
Orgeneral Saygun, Bağdat ziyareti kapsamında, Irak Çok Uluslu Kuvvet Komutanı Orgeneral David H. Petraeus ile ayrı bir görüşme yapmıştır. Görüşmede, terörle mücadele konusunda fikir alışverişinde bulunulmuş ve iki ülkenin terörizme karşı işbirliğindeki kararlılık teyit edilmiştir.”

1053800cookie-checkBugün F16’lar yine sınır ötesine uçtu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.