Bugün polis alarmda

Gerek 7 Temmuz’daki bombalamalar, gerekse iki hafta önceki saldırı girişimleri, Perşembe günü gerçekleştirilmişti.


Buradan hareket eden İngiltere polisi, geçen Perşembe’de metro istasyonları, hükümet binaları çevresinde güvenlik önlemlerini en üst seviyeye çıkartmış, bazı noktalarda çatılara keskin nişancılar yerleştirilmişti. 6 binden fazla polisin görev aldığı güvenlik önlemleri, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana gerçekleştirilen en büyük operasyon olarak nitelenmişti.


Bugün Londra’da bunun bir benzeri daha yaşanacak. Sivil polisler, işe gitmek için yola koyulan 3 milyon kişinin arasına karışacak. Polis saldırı olacağına ilişkin bir istihbaratın söz konusu olmadığını, ancak her ihtimali gözönünde bulundurmak gerektiğini belirtiyor. Önlemlerin, halka güven verme amacı taşıdığının altı çiziliyor.


KUŞ UÇURTULMUYOR


Ulusal gazetelerden The Times, “İngiltere bir başka gergin Perşembe’ye hazırlanıyor” başlığıyla, olası bir saldırı girişimine karşı, başkent Londra’da kuş uçurtulmayacağını yazdı.


“Ülke üçüncü bir saldırı olasılığı karşısında, nefesini tutmuş durumda. Londra geçen Perşembe günü, istihbarat servislerinden gelen yeni bir saldırı uyarısıyla, İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en geniş güvenlik önlemlerine sahne olmuştu. Bugün ise aralarında 3 bin keskin nişancının da bulunduğu polislerin sayısın daha arttırılacak. 21 Temmuz’daki ikinci saldırı girişimi de Perşembe gününe denk getirilmişti. Polis ise neden bugünün seçildiğini bilmiyor.”


İLK TUTUKLU MAHKEMEDE


21 Temmuz’daki saldırı girişimleriyle ilgili olarak tutuklanan ilk kişi olan İsmail Abdurrahman’ın bugün hakim önüne çıkması bekleniyor. Eylemlere doğrudan katılmakla suçlanmayan Abdurrahman hakkındaki iddialar terörle mücadele yasası kapsamına giriyor. Abdurrahman’a bir zanlının yakalanması ya da mahkum edilmesi için yararlı olabilecek bilgiyi polise zamanında açıklamama suçlamasında bulunulacak.


Bu zanlının İtalya’da yakalanan Hamdi İshak olduğu sanılıyor. Hüseyin Osman olarak da bilinen Hamdi İshak geçen hafta Roma’da tutuklanmıştı. İngiltere, zanlıyı bir trene yönelik saldırı girişimi nedeniyle sorgulamak istiyor. Londra’da düzenlenen saldırılarla ilgili olarak halen 14 kişi gözaltında tutuluyor.

782800cookie-checkBugün polis alarmda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.