Bugün seçim olsa?

En son anket SONAR’ın… 2011 Genel Seçimleri’nin sonuçlarını tam isabet bilen SONAR, yerel seçim ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin yanı sıra 7 Haziran öncesi yaptığı tahminlerle de sonuçları en yakın bilen şirket olmuştu. SONAR Başkanı Hakan Bayrakçı, 7 Haziran seçimlerinden önce “AKP oy kaybediyor. HDP barajı geçerse AKP iktidar olamıyor” demişti. SONAR’ın 5-12 Eylül tarihleri arasında 26 ilde yaptığı son anket de 1 Kasım seçimleri için çarpıcı sonuçlar ortaya koydu.

Ankete katılanlara; “Bugün seçim olsa, hangi partiye oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi. Kararsız ve görüş belirtmeyenlerin de paylaştırılmasıyla ortaya çıkan sonuç şöyle oldu:

MUHALEFET YÜKSELİŞTE

AKP 38.2, CHP 28, MHP 18.2, HDP 13.7… 7 Haziran’da yüzde 40.66’yla sandıktan birinci çıkan ancak HDP’nin barajı geçmesiyle tek başına iktidar olamayan AKP’nin yüzde 2.5’luk bir kayıp yaşadığı gözlendi. AKP’deki düşüşe rağmen muhalefet partileri ise yükselişte… CHP, oyunu yüzde 25’ten yüzde 28’e artırırken; MHP’nin yüzde 2’ye yakın artış yakaladığı, HDP’nin de oyunu yaklaşık yüzde 1 oranında yükselttiği görüldü. Hakan Bayrakçı, sonuçları şöyle değerlendirdi: “AKP oy kaybetmeye devam ediyor, tek başına iktidara gelemiyor. Koalisyon dönemi kaçınılmaz. AKP, yüzde 38’lerde devam ederse 232-240 arası milletvekili çıkarabilir. CHP ve MHP şu anki oy oranlarını korursa 276 sandalyeyi yakalayabilir. Böylece iki partili koalisyon mümkün olabilir.”

1464450cookie-checkBugün seçim olsa?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.