Bugün seçim olsa Blair yine başbakan

İngiltere’de 5 Mayıs olarak belirlenen genel seçim tarihinin yarın resmen açıklanması bekleniyor. Resmi açıklama sonrasında kampanya döneminin başlayacak.


Buna göre, İngiltere Parlamentosu Perşembe günü, Kraliçe tarafından feshedilecek. Gazete ayrıca, iktidardaki İşçi Partisi ile muhalefetteki Muhafazakar Parti arasındaki oy farkının yüzde üçe indiğine işaret eden bir kamuoyu yoklamasına da yer verdi.


Kamuoyu araştırma şirketi YouGow yaklaşık 22 bin seçmenin katıldığı araştırmasında, Muhafazakar Parti’nin, kamuoyundaki hükümet ile ilgili hoşnutsuzluğu kendi lehine kullanamadığı sonucuna ulaştı.


İşçi Partisi, 2001 yılındaki oyundan üç puan kaybederek, yüzde 36’ye gerilemesine karşın Muhafazakarların aynı tarihteki yüzde 33’lük oy oranında ise bir artış söz konusu değil. Liberal Demokratlar üç puanlık yükselişle yüzde 22’ye dayandı.


Ülke genelinde, İşçi Partisi’nden Muhafazakar Parti’ye 3 puanlık bir kayış, Muhafazakarlara fazladan 20-30 sandalye kazandırıyor. Ancak bu, Tony Blair’in üçüncü dönemine engel olmaya yeterli değil

779580cookie-checkBugün seçim olsa Blair yine başbakan

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.