'Bugün yaşadıklarımızın kaynağı 12 Eylül'

Gündoğdu Meydanı’nda, 12 Eylül askeri müdahalesinin 28. yıl dönümü dolayısıyla Emek ve Demokrasi Mitingi düzenlendi.


Mitinge katılan Türk-İş, KESK, Türk Tabipler Birliği, TMMOB, Türkiye Barolar Birliği, Türk Eczacılar Birliği, Türk Dişhekimleri Birliği ve siyasi parti temsilcileri, Cumhuriyet Meydanı ile Alsancak Limanı’nda bir araya gelerek, Gündoğdu Meydanı’na kadar slogan atarak yürüdü.


Meydanda, 12 Eylülde hayatını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.


Mitinge katılanlar, 12 Eylülü eleştiren pankartlar açtı.


Gündoğdu Meydanı’nda konuşan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, 12 Eylül askeri müdahalesinin 28. yılında binlerce mağdurun hala temel haklarını kullanamadığını savunarak, "12 Eylül devam ediyor. Devlet içine sinmiş çeteleriyle, hala darbelerden medet umanların varlığıyla devam ediyor. Bu yüzden 12 Eylülü unutmayız, unutamayız, asla unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz" diye konuştu.


Hükümetin kendini çok demokrat olarak lanse ettiğini ancak bunun gerçeği yansıtmadığını, AK Parti hükümetinin de 12 Eylülcülerden farkı olmadığını öne süren Çelebi, "Bunu yaşadık ve gördük. Bunu 1 Mayıslarda bombalanarak, cop yiyerek gördük" dedi.


DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün ise 12 Eylül rejiminin bitmediğini, bunun AK Parti hükümetinin eliyle sürdürüldüğünü savundu.


Yavuz Bingöl, Onur Akın ve Suavi’nin şarkı söylemesinin ardından, mitinge katılanlar sessizce dağıldı.

1066550cookie-check'Bugün yaşadıklarımızın kaynağı 12 Eylül'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.