Buldozerlere karşı ney üflediler!

Antalya’nın Finike ve Kumluca ilçelerinin tek su kaynağı olan Alakır çayında inşa edilen sekiz HES’e (Hidro Elektrik Santrali) karşı tepkiler sürüyor. Yapım aşamasında çok sayıda kızılçamın katledildiği HES’e karşı açılan davanın masraflarına katkıda bulunmak için sokak müziği yapan Alakır Kardeşliği Platformu gönüllülerinden oluşan grubu Antalyalılar ilgiyle izledi.

Gitar, ney, bendir ve santur eşliğinde Antalya Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan müzikli gösteriye çocuklar da ilgiyle eşlik etti.

ALAKIR’I BORULARA HAPSETTİLER!

Alakır’ın yörenin can damarı olduğunu belirten grup üyeleri, nehirlerin satılmaması ve ait olduğu tüm canlılar için özgür akması adına müzik yaptıklarını belirttiler. Alakır nehrinin, kaynağından sahile kadar borulara hapsedildiğini öne süren grup üyeleri, “can damarımızı satmaya ve satın almaya çalışanlara karşı vadideki tüm canlılar adına ve tamamen gönüllülükle yürüttüğümüz bu mücadeleyi dava giderlerini karşılayabilmek için başlattığımız sanatsal performansların bir ayağı olarak gerçekleştirdik” açıklaması yaptılar.

DAVA GİDERLERİ İÇİN KULLANILACAK

Alakır’ın özgür akması için15 günde bir bu tür etkinlikleri tekrarlayacaklarını belirten gönüllülerden Zeynep Çokberkit, dava giderlerine katkıda bulunabilmek amacıyla böyle bir yol seçtiklerini ve ellerinden ancak bu kadarının geldiğini söyledi.

Gösteriye Antalyalıların ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Çokberkit, topladıkları paraları Alakır’la ilgili davayı açan Konyaaltı Dostları Derneği’ne teslim edeceklerini söyledi. Ülkenin su kaynaklarının parayla satılamayacağını söyleyen Çokberkit, ülkenin enerji ihtiyacının farkında olduklarını ancak Antalya gibi güneşi bol olan bir kentte çevreye zarar vermeden alternatif enerji kaynaklarının da değerlendirilebileceğini belirtti.

1502030cookie-checkBuldozerlere karşı ney üflediler!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.