Bulgar generale suikast girişimi

Konuyla ilgili açıklama yapan Bulgaristan İçişleri Bakan Yardımcısı Rumen Stoilov, Bakanlık Genel Sekreteri General Borisov’a suikast girişiminin doğru olduğunu söyledi.

Stoilov, açıklamasında, Bulgar gizli servislerinin General Borisov’a karşı suikast girişimine dair sinyaller aldığını ve bu nedenle generalin can güvenliğinin sağlanması için alinan önlemlerin arttırdıklarını iletti.
 
Haziran ayında düzenlenecek olan seçimlerde Milletvekili adayı çalışmaları için tatilde olan General Borisov’un suikastle ilgili yorum yapmamayı tercih ettiği belirtiliyor.

MAFYAYA DARBE VURDU

General Borisov’a yönelik hazırlanan suikast girişiminin ardında sahte para ve kacakçılık işleriyle uğraşan organize suç örgütlerinin olduğu iddia ediliyor.

Bir süre önce de Bulgar gizli servisinin ABD gizli servisiyle ortaklaşa  gerçekleştirdiği operasyon sırasında 3.5 milyon ABD Doları ele geçirilmişti.

Bulgaristan’nin Tuna kentine bağlı Silistra’daki bir eve düzenlenen operasyonda, 3.5 milyon sahte ABD doları ve sahte para yapımında kullanılan çok sayıda da malzeme elde edilmişti.

Sahte para basımı ile ilgili ABD’de çeşitli çalışmalar yapan General Boyko, ABD’nin yıl sonuna kadar Bulgar özel servislerine 3 milyon dolardan fazla finansman sağlayacaklarını açıkladı.

Bulgar gizli servisinin Avrupa Temsilcisi Algola  Angelopolu’da, 3.5 milyon sahte Amerikan dolarinin, Avrupa’da bugüne kadar yapılan operasyonlarda ele geçirilen en yüksek miktarda olduğunu söyledi.

Angelopolu, ABD gizli servisiyle işbirligini oldukça başarılı bulduğunu vurguladı.

Dünya’nın değişik bölgelerinde ele gecirilen sahte paranın yüzde 5’inin Bulgar kökenli olduğu belirtiliyor.

1108550cookie-checkBulgar generale suikast girişimi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.