‘Bunlar milliyetçi değil ırkçı, kafatasçı’

Manisa’da AK Partililere hitap eden Erdoğan, AK Parti iktidarının göreve geldiği dönemde enflasyonun yüzde 30’lar seviyesinde olduğunu, şu an ise tek haneli rakamlar seviyesine indiğini belirterek, bu yılki enflasyon hedefinin yüzde 6 olduğunu söyledi.


Başbakan Erdoğan, bu kararlılıklarından taviz vermeyeceklerini vurgulayarak, şöyle devam etti:


”Benim vatandaşımın cebindeki parayı bu çağdaş, modern hırsızlar çalıyorlardı. Hani Türk Lirası’nın değerini koruyacaktınız? Bunu soracaksınız onlara. Hani milliyetçilikle geçinenler var ya, bunlar milliyetçi filan değil, bunlar ırkçı, ayrımcı, kafatasçı, bunlar milliyetçi değil. Milliyetçilik, bu vatana hizmettir, milletçilik, bu millete hizmettir, milliyetçilik, bu milletin derdiyle dertlenmektir, işte milliyetçilik budur. Milliyetçilik, bu milletin parasının değerini düşürmek değil, bu milletin parasını değerin yükseltmektir. Biz, bunu yapıyoruz.”


Hiçbir zaman bu ülkede ‘Ya sev ya terk et’ demediklerini ifade eden Erdoğan, ”Sadece, ‘bu ülkenin insanları birbirini sevsin’ dedik. Biz, ‘her şey Türkiye için’ dedik ve bu yola böyle çıktık. Bizim farkımız bu, ve bu yola çıkarken bir şey daha söyledik, ‘bu ülkeye sevdalıyız’ dedik. Bizim derdimiz bu” diye konuştu.


AK Parti’nin kırmızı çizgilerini de anlatan Erdoğan, ”Biz, ‘etnik milliyetçiliğe karşıyız, ırkçılığı kabul etmiyoruz’ dedik. Biz, Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkesi bağrımıza basıyoruz, ayrım yok” dedi.

1038660cookie-check‘Bunlar milliyetçi değil ırkçı, kafatasçı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.