Bunu beklemiyordum

Biz insanlar sen, ben, biz, hepimiz en büyük muammayız. Nice insanlar var ki, işlerinden önce sen onun büyüğü olursun. Büyüğü olmasan bile büyük kabul ediliyorsun.
burada büyük olan kişilerin takdir edileceğini beklerseniz yani sizi yere göğe sığdıramayanların tavırlarını görünce şaşırırsınız.
Düne kadar etrafınızda dönmüştür eğer siz olmasanız mutlak işi yarım kalacaktır. Sıkıntısını bir türlü sonuçlandıramayacaktır.
Becerisi yoktur sosyalitesinin hiç hiç değeri yoktur.
Gölgesinden korkmaktadır. Hala da korkmaya devam eden kişilerin işlerini görünce sizi tanımıyorlar , insanın kalbini kıran da bu derli olan arkadaşım.
Birçok meslek erbabıyla görüşme şansımız olduğundan günlük hayatta, onların sohbetlerini dinlerken ne insanlar var demeden edemiyorsunuz. İşinin görülmesi için dökmedik dil koymuyorlar.
İşlerine yardımcı olma babından yol yordam gösteriyoruz dedi. İnsanlıktan sırf bu şekilde davranıyoruz. Bir de aile terbiyem gereği.
Kendim kadar karşımdaki kişileri de düşünmeyi severdim. Şimdi sevmez oldum dedi. Biraz dinleyince hak verdim.
İnsan arkadaşına ancak bu kadar kötü davranabilir dedim. Sakın yanlış anlamayın diye alındığımı zannetti. Yok mevzuumuzla alakamız yok. İşimizin olduğu zaman değil de her zaman ziyaret ederiz dedim.
İyiliği çiğneyen insanların fiziken insan olmalarından öte özellikleri olmaz. Yani anatomik olarak insan yapısı vardır.
Ancak art niyetli insanların en tehlikeli insanlar olduğunu bilmeyen yoktur.
İyiliğini takdir etmeyen kim olursa olsun sadece sureten iyidir. Menfaatperestten öte bir yapıdır bu.
Ziyarette vaktim yok olmasına rağmen yakınlarda yaşadığı olayı anlatayım da dinle dedi. Bana faydası olacak dedim?
Çok egoistsin ama nankör değilsin. Nankörleri hiç sevmen dedi.anlatmaya başlamadan çayları içtik.aman dedim dedikodu olmasın, sakınmak gerekte ondadan.
Eğer makamına sahip olmadan konuştuklarını görseniz şaşarsınız. İyiliğin olsun dermiş.yalvarmış çocuklar gibi.
Dermiş ki, bende elimden gelse benim durumumda olan kim olursa olsun yardımcı olurum . Bakmış ki anlatan kişi , hadi demiş şu zavallıya yardımcı olayım, sevabı vardır demiş.
Dilinin yalvarışına dayanamamış. Neyse gayretiyle dostunun referansıyla istediği olmuş. Arkadaşı kutlamış. Kutlamış ama makama oturanın hin duygular beslediğini hissetmiş.
Çok uzun süre geçmeden arkadaşın yolu düşmüş. Bir uğrayım da derdimi açayım demiş. Ufak konu varmış , olabilecek sıkıntı olmayan.
Makam sahibi olmuş eski zat ,kibrini yansıtmış arkadaşına, eski sade görünümlü kişi gitmiş, kudret bende gibi tavırlar sergilemiş.
İnsan demiş. Yazık. Bu mu insanlık, hani makamı kendin için değil de kamuoyu için yardımcı olunacak yer olacak dememiş miydin demiş?
İçinden buna dert söylenmez ki, çünkü öncelikle insana değil makama değer veren birisi olmuş bu demiş. Çok şaşırmış kendisi buna , şahit olmasaydım demiş , bunu görmeseydim demiş ama iş işten geçmiş.
Bunu anlatan kişiden sonra iş yerine giderken çok düşündüm. Bizim çevremizde var mıdır öyleleri diye?
Vardır gibi geliyor bana ,ama yine de günaha girmeyeyim.
Hayattan kesitti bu. Yaşanılan, yaşanacak en kötü durumdu insanlık için, bilene. Dertleştim ben de sizlerle.
Bizlerden bazı konular geçti ama yetişen fidanları, kişilikli yetiştirelim. Teşekkür edemeyen zavallılardan olmasın çiçeklerimiz.
İnsani değerlerle bezeyelim yavrularımızı. Hayırlı evlat olsun çiçeklerimiz.

746550cookie-checkBunu beklemiyordum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.