'Buraya futbol oynamaya geldik'

Terim, Ermenistan maçının yapılacağı Hrazdan Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. Başta Ermeni basın mensuplarını olmak üzere yabancı gazetecilerin de yoğun ilgi gösterdiği toplantıda konuşan Terim, bugün yapılacak milli maçın, Ermenistan ve Türk politikacılar tarafından da siyasi boyutuyla gündeme getirilmesine dikkati çekerek şunları söyledi:


''Komşumuzun başkenti Erivan'da oyuncularımla bir ilkin parçası olmaktan çok mutluyum. Son Avrupa Şampiyonasında futbolun ulusları nasıl kaynaştırdığını, dertlerini nasıl unutturduğunu gördük. Bugünki maçınsa gelecek adına umut verici bir adım olmasını diliyorum…''


''Saha dışında kalan ve tarihten gelen tartışmaların omuzumuza getireceği yükü hissetmek istemiyorum''diyen Terim, Tarihi tarihçilere, siyaseti siyasetçilere bırakmak lazım. Futbolcularım sadece sahaya çıkıp oynamayı düşünüyor'' şeklinde konuştu.


POULSEN: ''RAKİBİMİZ MENTAL OLARAK ÇOK İYİ''


Ermenistan Milli Takımı Teknik Direktörü Jan Poulsen ise ''Türkiye büyük bir ülke ve iyi oyunculardan kurulu güçlü bir takım'' dedi.


Türkiye'nin, her ne kadar anahtar oyuncularından yoksun olsa da çok iyi bir takım olduğunu ifade eden Danimarkalı teknik adam,  ''Teknik ve fiziki açıdan çok iyiler. Rakip üstünde büyük baskı kuruyorlar. Mental olarak çok iyiler. Bu da son dakikaya kadar maçı götürmelerini sağlıyor. En önemli özellikleri de bu'' diye konuştu.


Poulsen, maçın sportif yönünün dışında iki ülke politikacıları tarafından siyasi bir yöne çekilmesiyle ilgili olarak da ''Fatih Terim'in dediği gibi biz de futbol oynamak için buradayız'' dedi. 

1066100cookie-check'Buraya futbol oynamaya geldik'

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.