Burdurlular derneğinin gecesinden

Ankara Burdurlular derneğinin birlik gecesinden notlar
29 Mayıs 2009 tarihinde Ankara ‘da ki Burdurlular derneği birlik beraberlik gecesi düzenlemişlerdi. Birçok yetkili ve sivil toplum temsilcileri, yöneticiler, Burdur ‘umuzun yetiştirdiği ilim bilim adamları, bürokratlarımız ve Ankara ‘da ikamet eden iş adamlarımız davetli olduklarını az çok biliyordum.
Ayrıca davetlilerin birçoğunun katıldığını Sayın Başkanımızdan öğrendim.
Bu geceye katılamamıştım. Kimler, nasıl, katıldı epeydir düşünüyordum?
Etkinlik coşkulu mu geçti yoksa sönük mü geçti diye aklıma takılıyordu? Geçenlerde sayın dernek başkanımız aradı etkinlik üzerine konuştuk. Telefonda konuşmaya başlayınca sayın dernek başkanının konuşma tarzından anlaşılıyordu. Etkinliğin ne kadar verimli geçtiği dillendirdi. Katılımcıların hepsine tekrar teşekkür ettiğini belirtti.
Yaptığı konuşma da birlik ve beraberliğe olan ihtiyacımızı vurgulamış. Konuşmacıların tümünün de bu yönde mesajlar verdiklerini. Ayrıca dernek fikrini ortaya atandan, günümüze kadar bayrağı taşıyanlara teşekkür edildiğini konuştuk.
Neler yaşandı diye de merak ediyordum? Sayın dernek başkanımızla bunu da konuştuk. Önce katılamadığım için mazeretimi bildirdim.
Olabilir dedi sayın başkan. Gecenin en çok dikkat çeken ismi Sayın Burdur Valimiz İbrahim Özçimen beyefendi olduğunu belirtti.
Sayın Burdur Valimizin katılımı niçin önemliydi veya özelliği neydi de bu kadar önemsiyordu sayın başkan?
27 Mayıs Çarşamba günü Ankara’ da olan, Perşembe günü Burdur ‘a dönen, yine 29 Mayıs Cuma akşamı programı onurlandıran Sayın Valimizin böylesine yoğunlukta derneğin etkinliğinde bulunması kendilerini çok onura ettiğini duygulanarak anlattı Sayın başkan.
İl özel idare sekreteri, eski dernek başkanı İbrahim Şimşek beyin jestini de çok anlamlı gördüklerini belirtti.
Altınyayla kaymakamımız aynı zamanda ve Gölhisar kaymakam vekilimiz Sayın Mustafa Can beyin Burdurlu gibi derneğe sahip çıkma ve kazanç elde etmek için cura getirerek açık arttırmaya çıkarması da gecenin önemli notlarındandı.
Burdur ‘umuzun yetiştirmiş olduğu ilim bilim adamlarımızdan övgüyle bahsetti sayın başkan. İsimlerinde hata yapabilirim. İlim ve bilim adamlarımız mazur görürlerse sevinirim.
İlim adamlarımızın örnek ve de dünya da çok önemli akademik kariyer sahibi olduklarını da konuştuk. İlmi çalışmamız var demeden doğduğu toprakların hatırını güden ilim adamlarımıza da konuşma fırsatı tanıdığını gururla anlattı başkan.
Dernek faaliyetlerinde böyle önemli gecede ticaret borsası başkanı, oda başkanı. Bunun yanında Türkiye’ ye okuma sevgisini aşılayan ve okuma projesinin mimarı olan Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz Recep Yiğit beyin katılımı.
Projenin uygulanması ve de eğitimde ki başarının sırrının ne olduğu üzerinde bilgi aktardığını, öğrenci, öğretmen ve veli okuma projesinin başarıda ki etkisini katılımcılarla paylaştığını.
Sayın İl Emniyet Müdürümüzün davete icabet etmesinin gururunu yaşadıklarını.
Burdur Yaren Grubunun söyledikleriyle, çaldıklarıyla, türkülerle, oyun havalarıyla ve Burdur’ a özgü türkü, halk oyunlarıyla sanatlarını icra ettiklerini.
Otel sorumlusunun derneğin gecesinin çok seviyeli, kültürlü ve mükemmel olduğunu bundan dolayı da organizasyonun katılımcılarına hayran olduğunu çok beğendiğini hatta gece de ki coşkuyu yaşamak için otelde ki tüm müşterilerin izin alarak izleyici olduklarını.
Sayın Beytullah Okay beyin katılımından dolayı sevindiklerini. Gölhisar adına sevindiriciydi. Yeşilova belediye başkanının teşriflerini anlattı.
Evet, sivil toplum örgütünde çalışan ekibe kırk bin kere maşallah diyorum.
Burdur’ umuzun tüm en üst düzey bürokratlarının katılımını sağlamak, organizeyi en üst seviyede sağlamak kolay değildir.
Burada dikkat çeken isim olarak Sayın Burdur Belediye Başkanı Sayın Sabahattin Akkaya gelebilir. Belediye başkanının da ismini görmek isteyenler çıkabilir.
O tarihte belediye başkanlığınca organize edilen faaliyet münasebetiyle katılamadığını özellikle belirtti.
Burdurlu olarak bize düşen görev derneğimizin neşvü nema bulması için maddi ve manevi destekte bulunmalıyız.
Destek derken illa ki para olmayabilir. Tanıtımla olabilir. Teşvikle de olabilir.
Özellikle Sayın Burdur Valimizin yapmış olduğu fedakârlığın binde birini yapabilsek, derneğimizin gücüne güç katmış oluruz.
Çalışanları; daha gayretli olurlar, isteyerek yardımcı olurlar, hepimiz yönetimi bağrımıza basmalıyız.
Destek olmasak bile, köstek hiç olmamalıyız.
Burdurun yetiştirmiş olduğu bürokratlarımızın katılımını sağlamak çok güzel. Yöneticilerimizin derneğimizin olmasını ve yaşamasını istediklerini anlıyoruz. Kendilerinin düşüncesi sonunda çam sakızı, çoban armağanı babından yanlarında bir şeyler götürerek hiç birisi dernek etkinliğine elleri boş gitmemiştir. Katımlarından dolayı herkesi kutluyorum. Böyle güzel gece de bulunmak arzusunda olup ta, ben gibi olamayanlar adına kusura bakmayın.
Derneğimizin yaşaması ve böyle birleştiricilik rolünden dolayı tüm Ankara Burdurlular Derneği yönetim kurulu üyelerini can-ı gönülden kutluyorum.

740570cookie-checkBurdurlular derneğinin gecesinden

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.