Burkay, Barzani ile PKK’yi konuştu

Yurt dışında 30 yıl yaşadıktan sonra Türkiye’ye dönen Barzani, bir dönem kendilerinin de başvurduğu silahlı mücadele yöntemi döneminin sona erdiğini, günümüzde çözüm önünde engel oluşturduğunu belirterek, “Bu konuda PKK sorumluları ile konuştuğumuzda onlar da bana hak veriyorlar, ama daha sonra ne oluyorsa Silvan ve Dağlıca türünden ortamı geren, yumuşama sürecine ters düşen eylemler cereyan ediyor ve diyalog yeniden kopuyor” dedi.

Barzani’nin lideri olduğu Irak Kürdistan Demokrat Partisi’ne bağlı internet siteleri, görüşme sırasında Kürt lider, Burkay’ın 30 yılı aşan uzun göçmenlik hayatından sonra ülkeye dönmesinin olumlu değişimin göstergesi olduğunu ve buna sevindiğini söyledi. Denge Azad sitesine göre 1 saate yakın süren görüşme sırasında Barzani, Kürt sorununun çözümü için silahları karşılıklı olarak susturmanın önemini anlatırken, şöyle dedi:

“Biz de geçmişte hak ve özgürlüklerimiz için silaha sarıldık ve yıllarca savaştık. Ama o zaman koşullar farklıydı, şimdi ülke ve dünya koşulları çok daha farklı. Günümüz koşullarında silahlar çözüme hizmet etmiyor, aksine engel oluşturuyor. Bu konuda PKK sorumluları ile konuştuğumuzda onlar da bana hak veriyorlar, ama daha sonra ne oluyorsa Silvan ve Dağlıca türünden ortamı geren, yumuşama sürecine ters düşen eylemler cereyan ediyor ve diyalog yeniden kopuyor.”

Selahaddin kentindeki görüşmeye katılan HAK-PAR Genel Başkanı Bayram Bozyel, ve Kemal Burkay, Barzani’nin görüşünü paylaştıklarını, artık silahlı eylemlerin çözüme hizmet etmediğini, kitlelerin savaş ortamından bıktığını ve şiddetin sona ermesini istediğini anlattı.

1347160cookie-checkBurkay, Barzani ile PKK’yi konuştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.