Bush 8 günlük Asya gezisine başladı

Bush, Air Force One uçağının yakıt ikmali için indiği Elemendorf hava üssünde yaptığı açıklamada, geçmişte Irak’ın devrik Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in dünyaya ciddi bir tehdit oluşturduğunu söyleyen, ancak şimdi Irak savaşını eleştiren Demokratlar’a ateş püskürdü.

ABD Başkanı Bush, Demokratlar’ın geçmişte doğruyu söylediğini, şimdiyse politik konuştuklarını belirterek, kendisini Irak savaşından önce bazı istihbarat bilgilerini saklamak ve çıkarına kullanmakla suçlamalarına da değindi. Bush, “Güç kullanımına izin veren Demokratlar, şimdi geçmişi yeniden yazıyor. Bu meseleyle siyaset yapıyorlar ve düşmanımızla askerlerimize karmaşık işaretler yolluyorlar. Bu sorumsuzca” diye konuştu.

ABD Başkanı George Bush’un ilk durağı Japonya olan Asya gezisi sırasında Asyalı müttefikleriyle Kuzey Kore konusunda birlik arayışında olması bekleniyor.

Bush, gezisi çerçevesinde 18-19 Kasım tarihlerinde Güney Kore’nin Pusan kentinde yapılacak Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği Forumu’nun zirvesine de katılacak.

1118160cookie-checkBush 8 günlük Asya gezisine başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.