Bush, Afganistan’a geçti

ABD’nin gelecek ay görevinden ayrılacak olan Başkanı George Bush, ülkesinin Afganistan’ı desteklemeyi sürdüreceğini açıkladı. 

Bush, sürpriz Irak ziyaretinden sonra geçtiği Kabil’de, Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai ile bir araya geldi. 

Görüşmenin ardından Karzai ile ortak bir basın toplantısı düzenleyen Bush, “Karzai’ye, ABD’ye güvenebileceğini anlattığını ve bu yönetime güvendiği gibi gelecek yönetime de güvenebileceğini” söyledi. Bush, Afganistan’ın 7 yılda yaşadığı değişimden de övgüyle söz etti. 

ABD Başkanını sıcak bir şekilde karşılayan Karzai ise, defalarca davetinin ardından ülkesine gelen Bush’un biraz daha kalarak, Afgan halkının kendisini görebilmesini istediğini ifade etti. 

Bush da, eşinin bugün Beyaz Saray’da vereceği resepsiyona katılması gerektiğini, bu nedenle Afganistan ziyaretini kısa tutacağını belirtti. 

Karzai, basın toplantısında ayrıca, ülkesinin sonsuza kadar uluslararası yardımlara bağlı olmasını istemediklerini, ancak bir süre daha bu yardımlara ihtiyaçları olduğunu belirtti. 

Bu arada 2001 yılından bu yana Kabil’i 2. kez ziyaret eden Bush, başkanlık uçağının iniş yaptığı Afganistan’daki Bagram üssünde Amerikan askerleriyle bir araya geldi. 

Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı üste Amerikan askerlerine teşekkür eden Bush, burada daha fazla Amerikan askeri görülmesini beklediğini söyledi. 

20 Ocak’ta başkanlığı Bush’dan devralacak olan Barack Obama, Afganistan’ın öncelikleri olacağı sözünü vermişti. 

1183360cookie-checkBush, Afganistan’a geçti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.