Bush Afrika yolcusu

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Bush’un 15 ile 21 Şubat günleri arasında Benin, Tanzanya, Ruanda, Gana ve Liberya’yı ziyaret ederek, bu ülkelerin devlet başkanlarıyla görüşeceği kaydedildi. Açıklamada, Bush’un eşi Laura Bush ile çıkacağı Afrika gezisinde ekonomik kalkınmaya destek, AIDS ve diğer hastalıklarla mücadele konularının ön plana çıkacağı belirtildi.

Afrika’yı en son 2003’te ziyaret eden Bush’un bu süre içinde bu konularda kaydedilen ilerlemeler hakkında ilk elden bilgi alacağı ifade edilen açıklamada, Bush’un ayrıca, Afrika ülkeleri liderleriyle demokratik reformlar, insan haklarına saygı, serbest ticaret ve kıta genelinde ekonomik olanakların geliştirilmesi konularında ABD’nin nasıl yardımda bulunabileceğini değerlendireceği bildirildi.

Bush, 16 Ocakta, İsrail, Filistin, Kuveyt, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan ve Mısır’ı kapsayan Orta Doğu gezisinden dönmüştü. George Bush’un gelecek yıl 20 Ocakta görevinin sona ermesinden önce Ortadoğu, Asya, Avrupa ve Güney Amerika’yı kapsayan en az 5 yurt dışı gezisine çıkmayı planladığı bildiriliyor.

1165530cookie-checkBush Afrika yolcusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.