Bush-Blair çokuluslu güç istedi

Bush-Blair toplantısı sonrasında basının karşısına çıkan iki lider Lübnan’a çokuluslu güçün barışı sağlaması gerektiği konusunda hemfikir olduklarını söylediler. Bush bu amaçla Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın da Cumartesi günü (yarın) tekrar bölgeye gideceğini açıkladı.

İki lider Lübnan’a acil yardım ve ülkenin yeniden inşaasının öncelikli olduğunu belirttiler. Yapılan açıklamada liderler amaçlarını “özgür, demokratik ve bağımsız bir Lübnan hükümeti ile kalıcı barışı sağlamak” olarak açıkladılar.

BUSH İSTEDİ BM HAREKETE GEÇTİ

Öte yandan BM) Genel Sekreteri Kofi Annan’ın, Lübnan-İsrail sınırına konuşlandırılması planlanan bir uluslararası barış gücüne katkıda bulunabilecek ülkeleri, 31 Temmuz Pazartesi günü toplantıya çağıracağı bildirildi.

Diplomatlar, bu hafta sonunda çeşitli başkentlerde gayriresmi tartışmaların süreceğini ve BM Güvenlik Konseyi’nin en erken hafta başında bir tasarıyı görüşmeye başlayabileceğini söylediler. Ancak, böyle bir görüşme öncesinde hangi ülkelerin asker katkısında bulunacağının bilinmesi gerekiyor.

BM yetkilileri, bu nedenle, Annan’ın böyle bir barış gücüne katkıda bulunabilecek ülkelerle pazartesi günü toplantı yapmaya karar verdiğini kaydettiler.

Annan’ın başkanlık yapacağı bu toplantıya davet edilecek ülkeler arasında, Lübnan’ın güneyindeki BM Geçici Gücü UNIFIL’e katkı sağlayan ülkelerle yardıma hazır olduğunu açıklayan AB ülkelerinin yer alacağı tahmin ediliyor.

AÇIK GAZETE: Lübnan’ı İsrail’in yıkmasına izin veren ABD şimdi Çokuluslu Güç’ü Lübnan-İsrail sınırına set çekerek İsrail’in güvenliğini sağlamayı planlıyor.

Ayrıca Lübnan’ı inşa etmek için de çokuluslu şirketleri Lübnan’ı adres olarak gösteriyor.

Lübnan’da yalnızca yıkılan yerlerin yeniden inşası değil, Lübnan yönetimini de kendi istekleri doğrultusunda oluşturmak istediğini açıkca söylüyor.

ABD, bu saldırganlığıyla müttefiki İngiltere Başbakan’ı Tony Blair’in kamu oyu desteğini heyelana uğrattığını ayrıca Ortadoğu’ya atılan her bombanın ABD’ye nefret yatırımı olduğunu sanırız gözardı ediyor…

1133100cookie-checkBush-Blair çokuluslu güç istedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.