Bush ‘düşmanlıkta’ çıtayı yükseltiyor

The Washington Post gazetesi, bu üç ülkenin kitle imha silahı veya füze programlarına karıştığından şüphelenilen şirketleriyle iş yapan dünyadaki bütün firma, şahıs ve bankaların ABD’deki varlıklarının dondurulması yönünde Bush yönetiminin karar aldığını yazdı.

Gazete, buna ilişkin kararnamenin, İskoçya’da 2 Temmuz’da yapılacak G-8 ülkeleri zirve toplantısı öncesinde Başkan Bush tarafından imzalanabileceğini belirtti. 

Gazetenin haberine göre bu karar, ilk olarak ABD’nin, kitle imha silahı ve füze programlarına karıştığından şüphelendiği sekiz şirketle iş yapanları kapsayacak. Bu listede Kuzey Kore’den üç, İran’dan dört ve Suriye’den bir şirket bulunduğu belirtildi.

Bush yönetiminden bir yetkili, gazeteye yaptığı açıklamada, ”Eğer Avrupa’da bir banka bu şirketlerden herhangi birisiyle iş yapıyorsa ve bu bankanın ABD’de varlıkları bulunuyorsa, bu varlıklara karşı bir eyleme geçilmesi mümkün” dedi.

IRAK’TA İSYANCILARLA GÖRÜŞÜLÜYOR
  
Öte yardan ABD Bakanı Donald Rumsfeld, Pentagon yetkililerinin Iraklı isyancılarla görüştüğünü doğruladı.

Rumsfeld isyancı Sünni gruplarla yapılan görüşmeler hakkında tek tek bilgi vermedi ancak ABD’nin Irak halkının isyana karşı zafer kazanmasını sağlayacak bir ortam yaratmak istediklerini belirtti.

Rumsfeld aksi halde isyanın daha uzun yıllar sürebileceği uyarısında bulundu.

Irak’taki kuvvetlerden de sorumlu olan ABD Merkez Komutanı Orgeneral John Abizaid ise sözü edilen görüşmelere El Kaide ile bağlantısı olan grupların dahil olmadığının altını çizdi.
 


 

1109630cookie-checkBush ‘düşmanlıkta’ çıtayı yükseltiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.