Bush, elini çekmedi…

George Bush ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin, Slovakya’nın başkenti Bratislava’daki görüşmelerinin ardından ortak bir basın toplantısı düzenlediler.

Rusya’nın demokrasi yolunda büyük ilerleme kaydettiğini söyleyen Bush, ancak Putin’e, daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlüğün de önemi konusundaki kaygılarını aktardığını belirtti.

Vladimir Putin’in, ABD’nin 11 Eylül’den bu yana karşılaştığı tehditleri iyi anladığını vurgulayan Bush, Rusya’nın da benzer tehditlerle karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bush, İran ve Kuzey Kore’nin nükleer silah geliştirmemesi gerektiği konusunda da Vladimir Putin ile fikir birliği içinde olduklarını belirtti.

GÖRÜŞ BİRLİĞİ

ABD Başkanı, Putin ile ayrıca, Rusya’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne bu yıl katılımı için müzekerelerin bitirilmesine yönelik de mutakabata vardıklarını açıkladı.

Putin de, ABD ile ülkesinin uzun vadeli çıkarları ve stratejik hedeflerinin ortak olduğunu vurguladı. Bush İran konusuna, Slovakya Başbakanı Mikulas Dzurinda ile yaptığı görümenin ardından yaptığı konuşmada da değindi.

Bush, ABD ve Avrupa’nın artık bu konuda aynı doğrultuda düşündüğünü, dolayısıyla soruna diplomatik bir çözüm bulunması için umutlu olduğunu söyledi.

İLGİLİ HABER: Çek elini Bush! 

 

 

 

 

1099850cookie-checkBush, elini çekmedi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.