‘Bush geriletti, Obama ilerletecek’

ABD’nin Atlanta kentinde İstanbul Center adlı kuruluşla Kennesaw Üniversitesi’nin birlikte düzenlediği konferansta konuşan Parris, Bush yönetiminin geçen yıllarda Türkiye’ye karşı hatalı davrandığına inandığını belirterek, Obama yönetiminin, yeni yollar bularak ilişkileri düzeltme yoluna gideceğine ilişkin umudu bulunduğunu anlattı.


Obama’nın öncelikli listesinde şu an Türkiye’nin olmadığını kaydeden Parris, buna karşılık “Türkiye’nin coğrafi konumu Obama yönetiminin ekranına gelecek ve o zaman, daha önce olduğu gibi, Türkiye ile çalışmanın, Türkiye’nın etrafından dolanarak çalışmaktan daha kolay olduğu anlaşılacak” dedi. Parris, Türkiye’nin, bölgesindeki birçok sorunun çözümünde oynayabileceği rolün görüleceğini dile getirdi.


1997-2000 yılları arasında ABD’nin Ankara büyükelçiliğini yürüten Parris, ABD’deki Ermenilerin, amaçlarına ulaşabilmek için bu yıl daha önce görülmedik ölçüde çaba gösterdiğine işaret etti.


Parris’in ardından konuşan AK Parti Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu da, Ermeni tasarılarının geçmesi halinde Türkiye-ABD ilişkilerinin en az 4-5 yıl zarar göreceğini anlattı.


Kınıklıoğlu, ABD’nin Orta Doğu özel temsilcisi George Mitchell’in ilk bölge gezisinde Türkiye’ye uğrayamayacak olmasını da talihsizlik olarak nitelendirdi.

1072550cookie-check‘Bush geriletti, Obama ilerletecek’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.