Bush giderayak yaptıklarıyla övündü

Görevini gelecek salı Barack Obama’ya devredecek olan ABD Başkanı George W. Bush, televizyonlardan Amerikan halkına yaptığı veda konuşmasında, 8 yıllık görevi sırasında aldığı kararları savunarak, ABD için terör tehlikesinin henüz geçmediğini vurguladı.

Bush, 13 dakikalık konuşması sırasında halka hitaben, “aldığım zor kararların hepsiyle aynı fikirde olmayabilirsiniz, Ancak daima ülkemizin çıkarlarını gözönüne alarak davrandım, vicdanımı dinledim ve doğru olduğunu düşündüğümü yaptım” dedi. 

Başkan Bush, yönetiminin karar ve uygulamaları sayesinde ABD’nin 11 eylül 2001’den bu yana önemli bir terörist saldırıya uğramadığını, ancak terör tehdidinin ortadan kalkmadığını ve bu konunun, yeni Başkan Barack Obama için de en büyük sınavı oluşturacağını söyledi. Bush, “düşmanlarımız sabırlı ve yeniden vurmaya kararlı” diye konuştu. 

Başkan Bush, geçen yılın sonlarına doğru patlak veren finans krizinden dolayı üzüntü duyduğunu kaydederken, buna karşı kararlı önlemler aldıklarını ve bunların alınmaması durumunda durumun daha da kötü olacağını savundu. 
     
OBAMA’NIN BAŞKANLIĞI 
     
Bush, ABD’nin ilk siyah başkanı Obama’nın kendisinden görevi devralacak olmasını da, Amerikan halkı için “bir umut ve gurur anı” olarak nitelendirerek, “Kongrenin basamaklarında, kendi geçmişi bu ülkenin vadettiklerini ve imkanları yansıtan bir adam duracak” dedi ve Obama’ya başarı diledi. 

Başkan Bush, konuşmasının sonlarına doğru, “halkımızın cesareti ve ideallerimize duyulan güvenle, bu büyük millet hiçbir zaman yorulmayacak, sendelemeyecek ve başarısızlığa uğramayacak” dedi. 

Amerikan halkına kendisini iki defa başkan seçtiği için teşekkür eden Bush, veda konuşmasını, “Tanrı, yeni başkanımızı ve bu harika ülkeyi korusun” diyerek bitirdi.

1185110cookie-checkBush giderayak yaptıklarıyla övündü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.