Bush, Irak’a zırhlı araç gönderiyor

Pentagon’un, ABD Kongresi’nden, Irak’ta yol kenarına yerleştirilen bomba tehdidiyle karşı karşıya bulunan askerlerine havayoluyla acil zırhlı araç gönderebilmek için yaklaşık 750 milyon dolar nakliye parası istediği bildirildi.

USA TODAY gazetesi bugün yayımladığı haberde, bu acil finansman talebinin, Amerikan ordusunun, birçok mayına dayanıklı MRAP zırhlı aracını gemiden ziyade uçaklarla doğrudan askerlere ulaştırmasına imkan sağlayacağını yazdı.

Gazete, bir hava kuvvetleri sözcüsüne dayanarak verdiği haberde, bu araçların gemiyle nakliyesinin haftalar sürdüğünü, ancak uçakla bu sürenin 13 saate düştüğünü söylediğini belirtti.

Yol kenarına yerleştirilen bombalara karşı askerleri korumak için “V” şeklinde gövdeye sahip yüksek şasili bu araçların Pentagon’un başlıca önceliklerinden birini oluşturduğu belirtilen haberde, ordunun yaklaşık 8 bin araç için 2008’e kadar yaklaşık 12 milyar dolara ihtiyaç duyacağı kaydedildi.

Savunma yetkililerinin, Aralık sonuna kadar Irak’taki komutanlara yaklaşık 3 bin 400 MRAP göndermeyi planladığı belirtildi.
Bir MRAP’ın gemiyle 18 bin dolara nakliyesi sağlanırken uçakla nakliye masrafının 135 bin dolar olabileceğinin tahmin edildiği belirtilen haberde, bir C-17 nakliye uçağının 3 MRAP taşıyabildiğine dikkat çekildi.

1155620cookie-checkBush, Irak’a zırhlı araç gönderiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.