Bush: Irak’ta başarı için aylar gerekiyor

Bush, Irak savaşının 4. yıl dönümünde yaptığı konuşmada, Amerikan askerlerinin geri çekilmesi konusunda ısrar eden Demokratlara gönderme yaptı ve Irak’taki görevlerinin henüz bitmediğini söyledi.

Irak savaşının haklılığını savunan Bush, başarıya ulaşacaklarını belirtti ve bunun için sabır istedi.

Bush, Bağdat ile Anbar bölgesine 21,500 ek asker gönderme planının etkisini göstermesi için de zamana ihtiyaç olduğunu kaydetti ve “Yeni güvenlik planının detayları üzerinde çalışılıyor. Önümüzde iyi ve kötü günler olacaktır” diye konuştu.

Irak’taki askerleri geri çekmenin kısa vadede tatmin edici olabileceğini ifade eden Bush, ancak bunun, Amerikanın güvenliği açısından çok kötü sonuçlara yol açabileceğini kaydetti.

Bush, Irak’taki durumla ilgili olarak, Ulusal Güvenlik Konseyi brifinginde ve Irak Başbakanı Nuri El Maliki ile yaptığı telekonferansta olumlu sinyaller aldığını söyledi.

Bush, kabul edilmesi halinde veto yetkisini kullanma sözü verdiği Demokratların planını, “Iraklılara verilen sözden vazgeçme” olarak niteledi ve “Daha yapılacak çok iş var. Iraklı yetkililer de, ileriye dönük taahhütlerini yerine getirmeye devam etmeliler” dedi.

Demokratların, Temsilciler Meclisi Tahsisler Komitesinden onay alan savaş bütçesi, Irak’taki askerlerin 1 Eylül 2008’e kadar çekilmesini öngörüyordu. Ancak plan, Senatoda reddedilmişti.

Irak’ta 5. yılına giren savaşta, şu ana kadar 3200’den fazla Amerikan askeri, on binlerce Iraklı öldü.

1148150cookie-checkBush: Irak’ta başarı için aylar gerekiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.