Bush: Kyoto ekonomimizi mahvederdi

Bush, Danimarka televizyonuna yaptığı açıklamada, anlaşmanın, Hindistan ve Çin gibi dünyayı en çok kirleten diğer ülkeleri kapsamadığını belirterek, ”Kyoto, ekonomimizi mahvederdi. Kyoto’yu iyi niyetimden imzalayamazdım” dedi. 

ABD’nin, fosil yakıtları değişik hale sokmanın başka yollarını aradığını belirten Bush, ülkesinin, Ortadoğu petrollerine bağımlı olmasını ”ulusal güvenlik sorunu” olarak nitelendirdi.
ABD Başkanı Bush, Irak’ta kitle imha silahı bulunamamasının, kendisini hayal kırıklığına uğrattığını da ifade ederken, Irak operasyonu kararını savundu. 

Bush, ”Saddam Hüseyin yalnızca bir zorba değil, aynı zamanda dünya barışına bir tehditti… Kitle imha silahlarını bulamasak da onları yapabilecek kapasiteye sahip olduğundan emindik” dedi.

G8, ABD’YE KYOTO ISRARINDAN VAZGEÇTİ

Öte yandan İngiliz Times, yaklaşan G-8 zirvesi öncesinde liderlerin ABD’yi yanlarına alabilmek için ‘Kyoto Sözleşmesi’ni imzalaması ısrarından vazgeçtiğini yazdı.

 

The Guardian ise manşetten verdiği haberinde, bu konuda eylem isteyen Blair’in bir kumar oynayarak, ABD ile arasını açmayı göze alacağını savundu.

 

The Guardian şu yorumu yaptı:

 

“Bunun sonucu, yedi ülkenin kabul ettiği ve ABD’nin tek başına bırakıldığı bir sonuç bildirgesi olabilir. Böyle bir durum G-8 tarihinde bir ilk olacaktır. Amerika bildirgedeki, ‘iklim değişikliğinin bir sorun olduğu’ ifadelerine karşı çıkıyor. Olası bir uzlaşma iklim değişikliği ifadelerinden vazgeçip, sera gazları ile mücadeleden söz etmek olabilir.”

 

AÇIK GAZETE: ABD yalnız Kyoto’yu değil Dünyayı Mayınlardan Arındırma Anlaşması’na da imza koymayarak mayın geliştirmeyi ve satmayı sürdürdü… Nükleer Silahsızlanma Anlaşması’nı imzalamasına karşın hiç bir yaptırımına uymadı… Üstelik Avrupa’yı nükleer silah tarlasına çevirdi…

 

 

 

1109940cookie-checkBush: Kyoto ekonomimizi mahvederdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.