Bush: Lübnan’da sahte barış istemiyorum

Bush, ülkesini ziyaret eden Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu ile fotoğraf çektirirken yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin, Lübnan’da acil bir ateşkesten ziyade ”sürdürülebilir” bir ateşkes istediğini dile getirdi.

ABD Başkanı, Lübnan’daki çatışmanın olabildiğince çabuk sona ermesini umut ettiğini, ancak aynı zamanda bölgedeki barışın sahte değil sürdürülebilir olmasının sağlanmasını istediğini belirtti.

Bush, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın bölgede çatışmanın sona erdirilmesi için ciddi bir diplomatik çabaya öncülük ettiğini de ifade etti.

BUSH VE MERKEL, ORTA DOĞU KRİZİNİ GÖRÜŞTÜ  
 
Öte yandan Bush ve Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, Lübnan’daki çatışmanın sona erdirilmesi konusunu görüştükleri bildirildi.

Beyaz Saray sözcüsü Tony Snow, Bush’un Merkel ile yaptığı telefon görüşmesinde, Orta Doğu’daki krizin sona erdirilmesi ve kalıcı bir barışın inşası için birlikte çalışma yollarını ele aldıklarını söyledi.

Snow, liderlerin dün Roma’da yapılan barış konferansı ile Lübnan’da çatışmaların durması için gereken koşulların sağlanması yönünde çabaların devamı hakkında görüş alışverişinde bulunduklarını kaydetti.

 

1133000cookie-checkBush: Lübnan’da sahte barış istemiyorum

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.