Bush, İran’a yardım önerdi

ABD Başkanı George Bush, İran’ın nükleer silah edinmesini dünya liderleriyle birlikte önleyeceklerini bildirdi. Bush, Suriye’den Lübnan’daki askerlerini geri çekmesini bir kez daha istedi.

Almanya’nın Mainz kentinde Almanya Başbakanı Gerhard Schröder’le biraraya gelen Bush, “İran bir Irak değil. Mollaların nükleer ihtiraslarından vazgeçmeleri için yapılan ikna çabalarında Almanya ve dünya liderleriyle birlikte çalışacağız” dedi.

İRAN’A YARDIM
Berlin yönetimiyle uzlaşma görüntüsü çizen Bush, İran’a deprem nedeniyle başsağlığı diledi ve yardım önerdi.

George Bush, Suriye’den Lübnan’daki birliklerini çekmesini istedi ve Şam yönetimine yaptırım uygulamak için önce diplomasinin bekleneceğini bildirdi.

Bush, Almanya’ya ülkesinin en yakın müttefiklerinden biri olduğu ve ilişkilerinin yolunda gittiği mesajını da verdi.

Almanya Başbakanı Gerhard Schröder de, İran’ın nükleer silah edinmesine karşı olduklarını, ihtilafı diplomatik yollardan çözmek için çalıştıklarını vurguladı.

Schröder, NATO ve Avrupa Birliği’nin yenilenerek, siyasi tartışmaların yapılacağı ve stratejilerin görüşüleceği kurumlar haline gelmesini istediklerini söyledi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ
 Bush’un Almanya ziyareti nedeniyle olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Ren – Mainz bölgesinde kara ve nehir ulaşımı kısıtlandı. Mainz şehrinin tarihi merkezi boşaltıldı. Bölgede uçuş yasağı uygulandı.

Alınan önlemler nedeniyle az sayıda göstericinin katıldığı Bush karşıtı protesto eylemleri ise olaysız geçti.

1099770cookie-checkBush, İran’a yardım önerdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.