Bush, İran’a zaman tanıyor(muş)

The Wall Street Journal gazetesine demeç veren Bush, Avrupalıları müzakerecilere ne kadar süre tanıyacağının sorulması üzerine, “Bu müzakerelerin İran’ın zaman kazanma girişimi olmadığından emin olmak için, bu sürenin kısa olmasını istediğini” söyledi.

İran’a Aralık ayına kadar yeniden süre tanınması olasılığıyla ilgili bir soru üzerine de Bush, “Gerçekten bunun olmamasını umuyorum” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile bu konuyu görüştüğünü ve Rice’ın, İran’ın uranyum zenginleştirme programını askıya alıp almayacağına ilişkin iyi bir seçim yapıp yapmadığını görmesi için Avrupalılara zaman tanımak konusunda kendisiyle aynı fikirde olduğunu belirten Bush, “Aynı zamanda Rice bu sürecin sonsuza kadar sürmemesi için onlarla birlikte çalışıyor” diye konuştu.

AB Ortak Dış Politika ve Güvenlik Yüksek Temsilcisi Javier Solana ile İranlı baş müzakereci Ali Laricani, çarşamba ve perşembe günleri Almanya’nın başkenti Berlin’de bir araya gelmiş, ancak iki yetkili gelecek hafta bir kez daha görüşme konusunda kesin bir karar alamamıştı.

 

1137550cookie-checkBush, İran’a zaman tanıyor(muş)

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.