Bush, Sarkozy ve Barroso biraraya geldi

Görüşmede, küresel mali krizle ilgili dünya liderleri zirveleri yapılması için çalışılması kararı alındı. Toplantıların ABD’de, 4 Kasımdaki başkanlık seçiminden hemen sonra başlaması önerildi.

Bush yanında Sarkozy ve Barroso ile birlikte yaptığı açıklamada, ”Bu krizin bir daha olmaması için birlikte uluslarımızın mali sistemlerini güçlendirmek ve modernize etmek için çalışacağız” diye konuştu.

Bush, krizi görüşmek üzere dünya liderlerine evsahipliği yapmayı beklediğini ifade etti.
Camp David’e gelişindeki açıklamasında, ”yaşananın bir dünya krizi olduğunu, bu yüzden de dünya çapında bir çözüm bulunması gerektiğini” kaydeden Sarkozy de krizin New York’ta başladığını, o zaman bu krizin küresel çözümünün de New York’ta bulunması gerektiğini ifade etti.

Hedge fonları ve vergi cennetlerinin geçmişte olduğu gibi işleyemeyeceğini, mali kurumların denetleyici bir kontrol olmadan devam edemeyeceğini belirten Sarkozy, şöyle konuştu:
“Bu tür kapitalizm, bizim inandığımız kapitalizme bir ihanettir” dedi.    

Barroso da açıklamasında, bütün uluslararası finans sistemi için reform zamanı olduğunu belirterek, ”yeni bir küresel mali düzene ihtiyaç olduğunu” kaydetti.

ZİRVE BAŞKANLIK SEÇİMİNDEN SONRA

Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada, mali krizle ilgili bir dizi zirve yapılması konusunda gelecek hafta diğer dünya liderlerine danışılması kararı alındığı bildirildi.
Açıklamada, ”dünya liderlerine ilk zirvenin, ABD seçimlerinin hemen ardından ABD’de yapılması düşüncesinin danışılacağı” kaydedildi. 

1180440cookie-checkBush, Sarkozy ve Barroso biraraya geldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.