Bush, Sarkozy’yi ağırladı

Cumhurbaşkanı Jacques Chirac’ın yerine seçilen Sarkozy ile Bush arasındaki görüşme, Fransa ve ABD arasındaki ilişkilerin yeni bir döneme girdiğinin kanıtı kabul ediliyor.

Bush, yazlığa gelen Sarkozy’yi eşi Laura, annesi Jenna ve babası eski Başkan George Bush ile karşıladı. Bush karşılama sırasında “Irak konusunda anlaşmazlıklar oldu ama bunun beraber çalışmamızı engellemesine izin vermedim, Sarkozy iyi bir umut ve vizyon getiriyor” dedi. İki ülke basınının “Paris’teki Amerikalı” yakıştırmaları yaptığı Sarkozy, Irak’tan AB’ye birçok konuda Bush ile görüş alışverişinde bulundu.

Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren Bush’un, üyeliğe muhalif Sarkozy’ye bu konuda tavsiyede bulunduğu tahmin ediliyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Dana Perino, Sarkozy’nin Bush ailesiyle bir piknik yemeğine katıldığını söyledi. Perino, Sarkozy’nin eşinin de çocuklarının da davet edildiğini ancak rahatsızlıkları nedeniyle katılamadıklarını belirtti. İşadamı bir arkadaşının finanse ettiği tatil nedeniyle eleştirilere neden olan Sarkozy, tatil için ABD’yi tercih eden ilk Fransa Cumhurbaşkanı olmuştu.


 

1155750cookie-checkBush, Sarkozy’yi ağırladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.