Bush savaş suçlusudur!

Polonya’da, sokakta ağlayan çocuğun o sevecen, ama hüzünlü yüzü beni Istanbul’da geçen çocukluğuma götürdü…
 
Evde kardeşler arasında güçlü olan her doğru bildiğini dayatır,diğer kardeşler sindirilir “kaba kuvvet” kazanırdı…Isyan ederdim bu duruma, tepki gösterirdim…

Çocukluğumda “kaba kuvvet” düşmanı oldum: Sevmeyi öğrendim, hiç bir canlıyı incitmeden yaşamayı!

Gazete’de haber kovaladığımız yıllarda… Arşivden bir konuyu araştırıyordum, savaşlarla ilgili. O resimleri gördüm, yüreğim kanayarak baktım, gözlerimden yanaklarıma süzülen gözyaşlarının çok sonra farkına vardım: Silahlı ABD askerleri esir aldığı Vietnam’lı çıplak çocukları önüne katmış götürüyordu…Bir resim daha: Vietnam’lı kadının şakağına dayanan bir Amerikan silahı…Ne oldu o çocuklara, anneye? Sonraları Amerika’lı yetkililer resmen açıkladı:Binlerce Vietnam’lı anne, çocuk, genç, yaşlı öldürüldü! İşgal, kitle katliamı, bomba, tecavüz, talan…Tiksindim, savaştan! Savaşsız, sömürüsüz ve barış dolu bir dünyaya olan özlemim artıkça arttı… Silah tekellerinin düşmanı oldum, kendimi dünya barışına adadım.

Irak, dünyayı tehdit ediyordu: nükleer silahları da vardı…Üstelik Saddam Irak’ta zulüm yapıyordu. Bu ülkeye demokrasi gelmeliydi…Dünyadaki diktatörleri ve gerici yönetimleri hep destekleyen, dünyayı kana bulayan ABD demokrasi aşığı olmuştu! Neden? Irak ve Ortadoğudaki zengin petrol yatakları için! Sonrası Irak işgali ve yok edilmek istenen onurlu Irak halkı! Şimdi Amerikalı yetkililer yüzleri kızarmadan ve tüm dünya ile alay edercesine  resmen açıklıyor: “Irak’ta kitle imha silahı aramasına son verdik. Edindiğimiz istihbarat yanlışmış…”

İşte, ortadoğu ve dünyaya demokrasiyi getirmek isteyen ABD’nin karanlık yüzü! Şimdi sırada İran, Suriye, Kuzey Kore var…Kimbilir, belki Türkiye de olabilir!

ABD’nin en ünlü psikiyatri uzmanlarından Dr. Justin Frank, “Bush’un psikolojik bir rahatsızlığı olduğunu anlamak için uzman olmaya gerek yok. ABD Başkanı’nın hareketleri paranoyaya işaret ediyor. Derhal bir klinikte tedavi altına alınması gerekiyor.” diyor. Dünya barışseverleri bu teşhisi
çoktan koymuştu zaten. Ama Bush’a destek veren silah tekellerini ve silah tüccarlarını unutmadan!
Umutsuz değilim, dünya barışseverleri haklı mücadeleleriyle savaşları engelleyecek ve  sona erdirecek!

Bush savaş suçlusudur, mutlaka yargılanmalıdır!

651220cookie-checkBush savaş suçlusudur!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.