Bush ve Blair İstanbul’da yargılanıyor

Irak’ın işgalini sorgulamak için oluşturulan ve 2003’ten beri dünyanın çeşitli şehirlerinde düzenlenen oturumlarla, ABD ile müttefiklerini yargılayan, WTI nihai oturumu 24 – 26 Haziran’da İstanbul’da yapılacak. 23 Haziran akşamı bir konserle açılacak olan İstanbul oturumu, Sultanahmet’te Darphane-i Amire’de gerçekleştirilecek.


24-26 Haziran’daki İstanbul oturumunda, bugüne kadar Londra, Mumbai, Kopenhag, Brüksel, New York, Japonya, Stockholm, Güney Kore, Roma, Frankfurt, Cenova, Lizbon ve İspanya’da yapılan oturumların sonuçlarıyla birlikte, yeni tanıklıklar ve belgeler de değerlendirilecek, Irak’a yönelik saldırının dünya genelindeki etkileri de tartışılacak.


OTURUMUN HEDEFİ


İstanbul oturumunun hedefleri şöyle açıklandı:


1.Çeşitli mahkeme/oturum girişimlerini tutarlı bir değerlendirme çerçevesi içinde bir araya getirecek bir varış noktası oluşturmak.


2.WTI’nin çalışmalarından esinlenerek gelişebilecek ve/veya ele alınması gereken ama üzerinde yeterince durulmamış meseleleri daha ayrıntılı bir biçimde ele alacak yeni
inisiyatifler için bir kalkış noktası oluşturmak. İstanbul’daki son oturumu, WTI süreci tarafından saptanmış konuları etraflıca ele alıp değerlendirerek karara varacak bir forum olarak düşünüyoruz. Oturumunun kavramsal çerçevesini:


– Irak halklarına karşı işlenen suçlara ve ihlallere ilişkin saptama ve
– Dünya kamuoyunun adalet talebi açısından değerlendirilmesi gereken konular oluşturuyor.


Seyircilerin oturuma katılımı, yerlerin kısıtlı olması nedeniyle, önkayıt sistemi
ile olacak. Bu nedenle, oturuma katılmak isteyenlerin [email protected]
adresine e-mail göndererek ad, soyad ve varsa bağlı oldukları kurumu yazmaları
yeterli olacak.

1022310cookie-checkBush ve Blair İstanbul’da yargılanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.