Bush ve Kerry son kozlarını oynuyor

Kamuoyu araştırmaları, iki başkan adayını başabaş gösteriyor. Her iki aday da, birkaç oyun bile ülke genelinde zaferi getirebileceği eyaletler üzerinde odaklandı. Aradaki mesafeye rağmen, kararsızların fikrini son dakikada değiştirmek için ülkeyi bir uçtan diğerine kat etmeyi göze alıyor.


Başkan Bush bugün Pennsylvania, Iowa, New Mexico ve memleketi Teksas’ta mitingler düzenliyor. Demokratların adayı John Kerry’nin bugünkü durakları ise Florida ve Michigan olacak. Adayların her ikisi de bugün bir saat kadar arayla Ohio ve Wisconsin eyaletlerinde de seçmenlerin karşısına çıkıyor.


Adayların yerel saate göre bu gece yarısında kampanyalarını tamamlamaları gerekiyor. Bu nedenle medyada yer alan reklamlar da iyice yoğunlaştırldı. 2004 seçimlerinde, reklamlara rekor düzeyde para harcandı.


Sadece son haftanın reklam maliyeti 60 milyon dolar olarak tahmin ediliyor. Bu rakam 2000 seçiminde tüm kampanya döneminde harcanan paranın dörtte birine denk geliyor.


Çok çekişmeli geçen seçim yarışı seçmenlerin sandığa ilgisini de canlandırmış görünüyor. Ülkede erken açılan sandıklarda da oy kullananların sayısı rekor kabul ediliyor. Sadece Florida’da iki milyon kişi şimdiden oylarını verdi.


 

676430cookie-checkBush ve Kerry son kozlarını oynuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.