Bush yine İran’ı tehdit etti

New York eyaletinde Kings Point deniz ticaret okulu mezunlarına hitap eden Bush, AB-ABD zirvesine hareketinden önce yaptığı açıklamada, ”İran’ın (elektrik üretimine yönelik) sivil nükleer programına karşı çıkmıyoruz” diye konuştu.

”İran yeter ki sivil nükleer programında uluslararası güvenlik standardına uysun” diyen Bush, şunları söyledi:  ”İran uranyum zenginleştirme programını tamamen durdurmalı. İran bu koşula uyduğu takdirde ABD, İran’la müzakereye girebilecektir. ABD’nin bu hususta hiçbir tereddüdü yoktur.”

ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, Çin ve Rusya’nın İran’a karşı tutumunun tam ortak olduğunu vurgulayan Bush, şöyle dedi: ”İran yöneticilerinin önünde seçenek bariz: Umarız İran somut yararlar getirecek olan bizim teklifimizi kabul ederler ve bu (nükleer) çalışmaları gönüllü kaldırırlar. Yok eğer İran’ın yöneticileri teklifimizi reddederlerse bu, BM Güvenlik Konseyi nezdinde karar, dünyadan tecrit; kuvvetli ağırlığı olan siyasi, ekonomik yaptırımları getirecektir.”

İRAN’A, HAZİRAN SONUNA DEK MÜHLET

Avrupa Birliği’nin, 6 büyük ülke adına, İran’a uranyum zenginleştirmeyi durdurması karşılığında önerilen işbirliğine yanıt vermesi için 29 Hazirana dek süre verdiği bildirildi.

İLGİLİ HABER: Chomsky: Çözüm mümkün

1130570cookie-checkBush yine İran’ı tehdit etti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.