Bush’a ‘Çekilme tarihi açıkla’ baskısı

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian’ın değerlendirmesi şöyle:

“ABD Başkanı George Bush Irak savaşında kontrolü yitirme tehlikesiyle karşı karşıya. Demokratlar, eğer askerlerin Irak’tan çekilmesi için bir takvim açıklanmazsa, milyarlarca dolarlık kaynağı kesme tehdidinde bulunuyorlar.

Temsilciler Meclisi’ndeki Demokratlar tüm askerlerin 2008 Ağustos’una kadar Irak’tan çekilmesini öngören bir yasanın hazırlıklarına başlarken yarın Bağdat’ta yapılacak toplantıda, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere, aralarında İran ve Suriye’nin de bulunacağı Irak’ın komşularıyla masaya oturacak.”

Bir diğer ciddi gazete The Independent gazetesi de Başkan Bush’un yeni Irak stratejisini uygulamak üzere Amerikan birliklerinin başına geçirilen General David Petraeus’un “Irak’ta bir askerî çözüm yok” sözünü aktardı.

The Independent’in haberi şöyle:

“Irak’taki birliklerin yeni komutanı, sevkedilecek yeni askerleri beklerken, bir yandan da savaşın sadece askerî taktiklerle kazanılamayacağını itiraf ediyor. General Petraeus, siyasî pazarlıklara ve görüşmelere Amerikan askerleriyle savaşmaya devam eden militan grupların da katılması gerektiğini savunarak ‘Bu çok önemli. Bu tür görüşmeler, harcanan çabaların gelecekteki başarısını belirleyici olacaktır’ dedi.”

1147490cookie-checkBush’a ‘Çekilme tarihi açıkla’ baskısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.