Bush’a çevre danışmanından da uyarı

Profesör John Marburger bu açıklamayı dünyanın iklim konularında en önde gelen organizasyonu olan Hükümetlerarası İklim Paneli’nin geçtiğimiz aylarda ilan ettiği tespitini değerlendirirken yaptı.

Marburger, sıkı bir önlem alınmadığı takdirde, atmosferdeki karbondioksit birikiminin gezegeni yaşanamaz hale getireceğini söyledi.

Marburger, “İklim karbon salımlarına karşı duyarlıdır ve bu durum iklim değişikliğinin artmasını getirir. Atmosferde biriken CO2, havanın daha da ısınmasına neden oluyor. Sonuçta gezegen de yaşanamaz hale geliyor” diye konuştu.

ABD Başkanı Bush, sera etkisi yaratan gaz salımlarını sınırlayan kurallar konmasına karşı çıkıyor.

Bu ay içinde ABD’de uluslararası iklim değişikliği konferansı düzenlenecek. Konferansa BM, AB ve dünyada ekonomisiyle önde gelen 15 ülkeden temsilciler katılacak. BM tarafından oluşturulan Hükümetlerarası İklim Değişimi Kurulu (IPCC), insanın iklimde yaşanan değişikliklerden kısmen değil bütünüyle sorumlu olduğu görüşüne varmıştı.

Uzmanlara göre, sera gazı salımları 1970 yılından bu yana %70 oranında artmış durumda ve herhangi bir önlem alınmadığı takdirde, önümüzdeki 25 yıl içinde %25 ile %90 arası bir oranda yükselmeye devam edecek.

Bu artışa asıl olarak, dünyanın ana enerji kaynağı olmaya devam eden, petrol-kömür gibi fosil yakıtlar neden olacak. (BBC)

1157960cookie-checkBush’a çevre danışmanından da uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.