Bush’a ‘Hayatta Kalma El Kitabı’

Başkan Bush’a verilen hediyeler arasında, Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah’ın 15 dolarlık “Olağanüstü Durumlarda Hayatta Kalma El Kitabı” dikkati çekiyor.

Bush, bu kitabı okuduysa, bir pumanın pençelerinden nasıl kurtulabileceğini, öldürücü arılar sokunca ne yapması gerektiğini ya da yumruktan nasıl kurtulabileceğini öğrenmiş olmalı.

Brunei Sultanının Bush’a, kitabın yanı sıra DVD’ler de gönderdiği, dünya liderlerinin gönderdikleri arasında ateşli silahlar, alkolü bırakmasına rağmen kasa kasa şaraplar bulunduğu belirtildi.

ABD’nin en sadık müttefiki İngiltere’nin Başbakanı Tony Blair’in hediyesinin yer almadığı listede, Ürdün Kralı Abdullah hediye konusunda en cömert lider olarak öne çıkıyor. Kral Abdullah, 12 bin dolar değerinde 11 koleksiyon silahı ve 11 bin dolar değerinde bir dürbünlü tüfek hediye etmiş.

Irak ile ilgili hiçbir hediyenin yer almadığı listeye göre, Gürcistan, Cezayir ve Tunus liderleri şarap gönderdi, Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac da Alexis de Tocqueville’in 2 ciltlik “Amerika’da Demokrasi Üzerine” eserini hediye etti.

Amerikan yasaları gereği, Başkan ve üst düzeydeki çevresinin kendilerine verilen hediyeleri açıklamak, ulusal arşiv ya da başka kurumlara teslim etmek zorunda bulunuyor.

1130400cookie-checkBush’a ‘Hayatta Kalma El Kitabı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.