Bush’a Viyana dar edildi…

Zirveden sonra Avusturya’nın Başbakanı Wolfgang Schüssel ve AB Komisyon Başkanı Jose Manuel Barroso ile birlikte Başkan Bush, ortak bir basın toplantısı düzenledi.

BUSH’TAN ILIMLI MESAJLAR

Bush ilk kez Küba’daki Guantanamo kampını kapatmak istediklerini belirterek, kampı kapatabilmek için kamptakilerin ilgili ülkelerce geri alınması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Zirve’yi değerlendirirken de AB ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini dile getirerek başka Irak olmak üzere bazı konularda AB ile aynı görüşü paylaşmadıklarını dile getirdi.  Bush, İran’ın da  BM Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesi ile Almanya dışişleri bakanlarının yaptığı öneriyi en kısa zamanda değerlendirip yanıtlaması gerektiğini sözlerine ekledi.

İSTENMEYEN MİSAFİR

Başkan Bush’un Viyana’ya geldiği gün şehrin dört ayrı yerine asılan bomba süsü verilmiş paketlerin güvenlik güçlerince patlatılarak imha edilmesi şehirde gerginlik yarattı.

Başkan Bush’un Vİyana ziyareti öncesinde başlayan protesto gösterileri Zirve boyunca da sürdü. İlk gösteriyi ortaöğrenimin de dahil olduğu öğrenciler düzenledi. Gösteride Bush’ un maketi yakıldı ve Bush aleyhine sloganlar atıldı.

Öğrenci protestosunun yanısıra sosyalistler, sendikalar ve göçmen dernekleri de ayrıca protesto düzenledi. Geniş güvenlik önlemlerinde yapılan mitinge en çok katılan grubun Türklerin katıldığı gözlendi. Mitingte Irak’ta ölen ABD’li askerin annesi Cindy Sheehan ve İngiliz Milletvekili George Galloway de savaş karşıtı birer konuşma yaptı.

1 MİLYON AVRO’YA PATLADI

Yetkililere göre; Bush’un Viyana’ya iki günlük ziyareti sırasında alınan güvenlik önlemleri 1 milyon Avro’ya maloldu.

Bush’un ziyareti sırasında tuvalet kağıdı da dahil bütün gereksinmelerini ABD’den getirdiği ayrıca yemekleri kontrol etmek amacıyla da özel kimyagerinin gezide kendisine eşlik ettiği belirtildi.

1130720cookie-checkBush’a Viyana dar edildi…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.