Bush’tan Castro muhaliflerine 80 milyon $

”Özgür Küba’ya Yardım Komisyonu”nun hazırladığı rapor, George W. Bush tarafından bugün kabul edildi. Raporda, Küba muhalefetine 2 yıl içinde toplam 80 milyon dolarlık yardım öngörülüyor. Bu finansmana Kongre’nin onay vermesi gerekiyor. Gözlemciler, Kongre’nin Küba konusunda yönetimin isteklerine genellikle yeşil ışık yaktığından işaretle, bu finansmanın da kabul göreceğine kesin gözüyle bakıyor.

Raporu basın toplantısıyla sonun ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ”Küba’da demokratik değişimi desteklemenin şart olduğunu” söyledi. Rice, ”Küba’da demokratik geçişe yardım amacıyla zemini hazırlıyoruz” dedi.

Başkan Bush da, yazılı açıklamasında raporun, ”Küba’da değişim için etkin biçimde çalıştıklarını ve değişimi beklemekle yetinmediklerini gösterdiğini” bildirdi.

Bush, ”Dünyadaki tüm dostlarımızı ve demokratik müttefiklerimizi, Küba halkının özgürlüğü için saflarımıza katılmaya çağırıyorum” diye konuştu.

Raporda, gelecek ay 80 yaşını tamamlayacak olan Castro’nun, ”kendisinin ve rejiminin gelip geçici olduğunu bildiği ve rejiminin sürmesi için durmak bilmeden çalıştığı” görüşü dile getiriliyor.

Raporda, ”Küba’ya 1961’den beri uyulanan ambargonun, Havana rejiminin ayakta kalma olanaklarını sınırlandırmak amacıyla sertleştirilmesi” de isteniyor.

 

1131930cookie-checkBush’tan Castro muhaliflerine 80 milyon $

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.