Bush’un gözyaşı da varmış…

Amerikalı gazeteci yazar Robert Draper’in, ABD Başkanı George Bush ile yaptığı çok özel söyleşileri içeren kitabı yarın ABD’de piyasaya çıkıyor. İç dünyasını Draper’e anlatan ve çok samimi açıklamalarda bulunan Bush, tarihin kendisini nasıl yazacağını çok merak ediyor.

“Dead Certain” adlı kitaptan özet bölümler, yazar ile yaptıkları özel anlaşma doğrultusunda Amerikan New York Times gazetesinde yayımlandı. Bush’u konuşmaya ikna etmek için birkaç yıl boyunca yoğun lobi çalışması yapan yazar, ABD Başkanı ile 6 kez Oval Ofis’te görüştü. Kimi zaman filozofça konuşmalar, kimi zaman hüzün, kimi zaman da kahkahalarla geçen röportaj sürecinde Bush, Başkanlık görevinin kendisine getirdiği ‘yalnızlığı’ da anlattı. “Sıkıntılarımı Beyaz Saray’dakilere yansıtmak istemem. Bir Başkan’a olabilecek en kötü şey, kendine acıma duygusuna yakalanmasıdır. Maalesef bu meslekte de insanın kendisine acıyacağı çok anlar oluyor” dedi.

Bush’un, Teksaslı hemşehrisi Draper’a anlattıkları arasında, Başkanlık sonrası planları da var. 21 milyon dolarlık kişisel serveti olduğu tahmin edilen Bush, konferanslarda konuşarak ‘eski kasayı doldurmaya’ gayret edeceğini söylerken, babasının konuşma başına 50 ila 75 bin dolar arası para aldığını hatırlattı.

YENİ EVİ DALLAS

Görev süresi dolunca Dallas’ta yaşamak istediğini söyleyen Bush, burada babasının desteğiyle “Özgürlük Enstitüsü” isimli bir kuruluş açarak genç demokratik liderlerin yetişmesi için uğraşacağını ifade etti.

Draper’ın, “Ağlamak için başınızı yaslayacak bir omuz bulamıyorsunuz galiba” şeklindeki gözlemine de yanıt veren Bush, “Tabii ki var. Ben Tanrı’nın omuzlarına yaslanarak ağlıyorum. Hem de çok ağlıyorum. İddia ediyorum ki bir Başkan olarak, sizin tahmin ettiğinizden çok daha fazla gözyaşı dökmüşümdür” dedi. Draper, Bush’un, bu gözyaşlarını Irak’ta ölenler için döktüğü yorumunu yaptı.

1157080cookie-checkBush’un gözyaşı da varmış…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.