Bush’un hayatı film oluyor…

Variety gazetesinin internetteki sitesinde, sol görüşlü olmasıyla tanınan Stone’un Bush hakkında, Nixon filmine benzer bir film çekeceğini söylediği belirtildi.

Habere göre, Stone, “İnsanlar benim siyasi fikirlerimi klişeye dönüştürdü ama bu yüzeysel. Ben insanlarla ilgilenen bir dramaturgum ve insan olarak Bush’a sempatim var, tıpkı, Fidel Castro’ya, Richard Nixon’a, Jim Morrison’a, Jim Garrison’a, Büyük İskender’e olduğu gibi” dedi.

Tıpkı bir yargıç gibi olacağını ve filminde Bush’un adil ve gerçek bir portresini çizeceğini belirten Stone, “Nasıl olur da bir alkolik dünyanın en güçlü adamı haline gelir? Bu film, Bush yandaşları ve aleyhtarları için sürprizler içerecek” dedi ve “Bush” adlı filmini, Stephen Frears’ın İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth hakkında çektiği “The Queen” (Kraliçe) filmiyle karşılaştırdı.

61 yaşındaki Stone, filmlerinin arka planında Amerikan tarihinin önemli olaylarına yer veriyor. Vietnam Savaşı’nın arka planda yer aldığı “Platoon”, Kennedy suikastını anlatan “JFK”, Richard Nixon’ın istifasını ele aldığı “Nixon”, 60’lı yılların sonlarında gençliğin müzikle direniş dalgasının yer verildiği “The Doors” ve 11 Eylül saldırılarının konu edildiği “World Trade Center” bunlara örnek.

1165250cookie-checkBush’un hayatı film oluyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.